Acasă Comunicat de presă Polițiștii dâmbovițeni sunt la datorie pentru siguranța cetățenilor

Polițiștii dâmbovițeni sunt la datorie pentru siguranța cetățenilor

44
0

La data de 7 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau a accidentelor de circulație produse pe fondul conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului, a substanțelor psihoactive.

Acțiunile polițiștilor au vizat și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de activități specifice, punctuale, cu efective mărite, pe raza întregului județ.

Astfel, la acțiunile în sistem integrat au fost angrenați polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, jandarmi și polițiști locali.

În ultimele 24 de ore, peste 300 de persoane au fost legitimate, peste 260 de autovehicule au fost oprite pentru control și 70 de conducători auto au fost testați pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, au fost aplicate 212 sancțiuni contravenționale, au fost reținute 11 permise de conducere ( 2 pentru consumul de alcool și 2 pentru viteză excesivă) și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor, 144 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice și 29 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Valoarea amenzilor aplicate se ridică la 61.810 de lei.

Reamintim faptul că polițiștii dâmbovițeni vor continua acțiunile pentru siguranța cetățenilor.

Foto: Sebitoriale

Articolul precedentJandarmul dâmbovițean Ionuţ Timofte, locul I la concursul “IstrițaXcape 2023” – categoria de vârstă 18–39 de ani
Articolul următorO nouă lansare de carte la Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa – „Altminteri, sunt destul de obișnuit”, autor Nicolae Mirel Lazăr!