Acasă Poliția informează! Polițiștii dâmbovițeni sunt în permanență la datorie și verifică respectarea măsurilor de...

Polițiștii dâmbovițeni sunt în permanență la datorie și verifică respectarea măsurilor de protecție sanitară

19
0

Activități desfășurate de polițiști, în județul Dâmbovița, pentru prevenirea infectării cu virusul Sars-CoV-2

La data de 15 martie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, acțiunile de verificare organizate pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2 au continuat, fiind desfășurate pe raza întregului județ, în sistem integrat, pentru siguranța cetățenilor.

La activități au participat 319 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și polițiști locali, care au efectuat verificări la 139 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate.

De asemenea, au fost controlate și 338 de mijloace de transport, 106 dintre acestea fiind autovehicule utilizate pentru transportul public în comun.

Pentru neregulile constatate, respectiv pentru neportul măștii de protecție, polițiștii au aplicat 73 de sancțiuni contravenționale, iar pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasările în afara locuinței/gospodăriei, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale.

Reamintim cetățenilor de linia TELVERDE – 0800800165, la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară, dar și de faptul că purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

De asemenea, vă reamintim că este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00-5:00, cu anumite excepții motivate, prevăzute de lege.