Acasă Poliția informează! Polițiștii dâmbovițeni nu s-au odihnit în weekend! Ample acțiuni de verificare a...

Polițiștii dâmbovițeni nu s-au odihnit în weekend! Ample acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție împotriva epidemiei de cornavirus.

96
0

Activități desfășurate de polițiști, în județul Dâmbovița, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2

Pe parcursul acestui weekend, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii dâmbovițeni au continuat acțiunile de verificare pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2, acestea fiind desfășurate în colaborare cu polițiști locali și jandarmi, în zonele aglomerate, piețe, centre comerciale și societăți comerciale.

Au fost organizate 78 de acțiuni punctuale în cadrul cărora polițiștii au legitimat peste 5.000 de persoane și au verificat 382 de persoane fizice autorizate/societăți comerciale.

De asemenea, polițiștii au  controlat 567 de mijloace de transport și 46 de operatori autorizați/ transportatori de persoane.

Pentru neportul măștii de protecție, polițiștii au aplicat 352 de sancțiuni contravenționale, iar pentru încălcarea restricțiilor privind circulația în intervalul orar 23:00-05:00, polițiștii au aplicat 8 sancțiuni contravenționale.

Valoarea amenzilor aplicate se ridică la 124.010 lei.

Totodată, polițiștii au întocmit două dosare penale și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută de art. 352 din Codul Penal, după ce două persoane nu ar fi respectat măsura carantinării la domiciliu, acestea fiind depistate în afara domiciliului, pe raza localităților Târgoviște și Finta-Mare.

Față de persoanele în cauză s-a dispus și măsura carantinării instituționalizate, acestea fiind plasate într-un centru special amenajat, de pe raza județului Dâmbovița.

Articolul precedentAninoasa, 3,77 cazuri, Râu Alb, 3,58 cazuri, Finta, 3,28 cazuri, Malu cu Flori, 3,21 cazuri, Gura Foii, 3,15 cazuri, Titu, 3,14 cazuri, Voinești, 3,02 cazuri/1000 locuitori
Articolul următor35 de kilograme de petarde și artificii erau comercializate ilegal în zona Pieței 1 Mai din Târgoviște, dar au fost confiscate de jandarmi!