Acasă Poliția informează! Polițiștii dâmbovițeni, la datorie și în weekend pentru fluidizarea circulației rutiere și...

Polițiștii dâmbovițeni, la datorie și în weekend pentru fluidizarea circulației rutiere și prevenirea evenimentelor nedorite

105
0

Persoane cercetate pentru săvârșirea unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

Pe parcursul acestui weekend, polițiștii de la rutieră au fost prezenți pe principalele drumuri din județ, acționând pentru fluidizarea circulației și prevenirea evenimentelor rutiere.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au depistat două persoane din Răscăieți și Produlești, în timp ce conduceau autoturisme fără a deține permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, trei bărbați au fost identificați, pe raza localităților Răzvad, Voinești și Târgoviște, în timp ce conduceau autoturisme sub influența băuturilor alcoolice, doi dintre aceștia fiind implicați în evenimente rutiere soldate cu pagube materiale.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceștia au prezentat alcoolemii cu valori cuprinse între 0,90 și 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei în cauză au fost conduși la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

Un alt bărbat de 30 de ani, a fost surprins, pe raza localității Decindeni, în timp ce conducea un moped fără a deține permis de conducere și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o alcoolemie peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosare penale, efectuând cercetări sub coordonarea procurorului de caz.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Articolul precedentJandarm dâmbovițean campion la tir cu arcul
Articolul următorATENȚIE, CETĂȚENI! NU MAI DAȚI FOC VEGETAȚIEI USCATE!