Acasă Poliția informează! Polițiștii dâmbovițeni au intensificat în weekend verificările privind respectarea măsurilor anti-epidemie

Polițiștii dâmbovițeni au intensificat în weekend verificările privind respectarea măsurilor anti-epidemie

20
0

Weekend în siguranță

Pe parcursul acestui weekend, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de Coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, împreună cu jandarmi și polițiști locali, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, piețele, centrele comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul forțelor de ordine fiind de a asigura un climat de ordine și siguranță pentru cetățenii din județul Dâmbovița.

Astfel, polițiștii dâmbovițeni au organizat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, 83 de acțiuni punctuale de verificare a măsurilor sanitare. Au fost controlate 244 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 620 de mijloace de transport persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 196 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 43.500 de lei.

De asemenea, polițiștii au discutat cu cetățenii și le-au recomandat să respecte în continuare măsurile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.