Acasă Poliția informează! Polițiștii dâmbovițeni au acționat și în acest weekend pentru prevenirea răspândirii epidemiei...

Polițiștii dâmbovițeni au acționat și în acest weekend pentru prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus

110
0

Acţiuni de prevenire a răspândirii şi limitării  infectării cu virusul Sars-CoV-2

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat noi acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar și pentru a asigura un climat de ordine și siguranță publică.

Activitățile sunt desfășurate sub autoritatea Instituției Prefectului și în colaborare cu celelalte structuri teritoriale, scopul vizat fiind siguranța cetățenilor.

Aceștia recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze, în continuare, distanţarea, să poarte masca de protecţie şi să nu se expună la riscuri.

Astfel, în zilele de 10, 11 și 12 decembrie, au acționat zilnic, peste 300 de efective de poliţie şi poliţie locală, fiind verificate zilnic peste 2600 de persoane.

În cele 72 de ore, au fost legitimate 8289 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, de deplasare doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00, dar și cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină și au fost verificate 587 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate.

Pentru ca deplasările efectuate cu mijloacele de transport public în comun să se realizeze în condiții de siguranță pentru călători, polițiștii au controlat în cele 3 zile 346 de astfel de autovehicule.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală., au fost aplicate 403 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 28 250 de lei.

În continuare, polițiștii dâmbovițeni vor fi la datorie pentru a se asigura că măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19 sunt respectate.

Articolul precedentCitește aici ultimele 3 hotărâri ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița, 118, 119 și 120!
Articolul următorPetarde și artificii comercializate ilegal în zona Pavcom din Târgoviște