Acasă Anunț important Pesta Porcină Africană confirmată in Comuna Dărmănești, sat Mărginenii de Sus, judeţul...

Pesta Porcină Africană confirmată in Comuna Dărmănești, sat Mărginenii de Sus, judeţul Dâmbovița

73
0

Laboratorul sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor Dâmbovița a confirmat apariția virusului pestei porcine africane la un porc domestic dintr-o gospodărie aflată în localitatea Dărmănești, sat Mărginenii de Sus,  județul Dâmbovița.

Centrul Local pentru Combaterea Bolilor din județul Dâmbovița, sub coordonarea Prefectului Județului Dâmbovița, a adoptat Planul de măsuri privind controlul și combaterea acestei boli.

S-a luat măsura uciderii  suinelor din gospodăria afectată. În conformitate cu planul de măsuri aprobat, s-au stabilit: o zonă de protecție pe o rază de 3 km și o zonă de supraveghere, pe o rază de 10 km în jurul focarelor.

DSVSA Dâmbovița  solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorități, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, DSVSA Dâmbovița sau autorităţilor locale.

Toate animalele afectate trebuiesc ucise şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condițiile prevăzute de legislaţie.

Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social și economic.

Director executiv, Dr. Sandu Tolea

Foto: Sebitoriale.ro

Articolul precedentPovestea unui exemplu de putere… „Părinte este cel care te creşte, nu cel care te face şi te abandonează!”
Articolul următorControale ale inspectorilor de muncă dâmbovițeni la 14 societăți care activează în domeniul forestier