Acasă Poliția informează! Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, manifestați un comportament responsabil,...

Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, manifestați un comportament responsabil, respectați măsurile impuse și nu vă expuneți inutil unor riscuri!

5
0

Continuă activitățile de verificare a modului de respectare a prevederilor Legii 55/2020

Pe parcursul zilei de ieri, 17 noiembrie, polițiștii dâmbovițeni, alături de jandarmi și polițiști locali, au continuat să acționeze în sistem integrat, în zonele aglomerate, centre comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru a verifica modul în care se respectă prevederile impuse în contextul stării de alertă.

În cadrul acțiunilor desfășurate atât în mediul urban cât și în mediul rural au fost verificate 218 societăți comerciale şi 117 mijloace de transport public în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 247 de  sancțiuni contravenționale valoarea totală a acestora fiind de 14 200 de lei.

Vă reamintim că, prin Hotărârea Guvernului nr. 935/2020, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23:00-5:00, cu anumite excepții motivate, prevăzute de lege.

De asemenea, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, manifestați un comportament responsabil, respectați măsurile impuse și nu vă expuneți inutil unor riscuri!        

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.