Acasă Poliția informează! Pentru că prevenirea e întodeauna mai de folos, polițiștii dâmbovițeni continuă întâlnirile...

Pentru că prevenirea e întodeauna mai de folos, polițiștii dâmbovițeni continuă întâlnirile informativ-preventive cu elevii din județ

32
0

Prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, o prioritate a poliţiștilor dâmboviţeni

Pe parcursul acestei zile, 6 octombrie, polițiștii de la structura de prevenire și analiză a criminalității și cei de la Biroul Siguranță Școlară au organizat activități pentru prevenirea comportamentelor delincvente și a victimizării minorilor, la Școala Gimnazială Crevedia.

În cadrul întâlnirilor cu elevii, polițiștii au discutat cu aceștia și le-au oferit sfaturi pentru a reduce gradul de implicare în evenimente negative, precum și pentru a fi în siguranță la școală și în drumul spre casă.

Totodată, în cadrul discuțiilor inițiate, polițiștii au pus accent pe prevenirea faptelor de violență și a bullying-ului.

De asemenea, prin intermediul sesiunilor de informare, polițiștii le-au explicat micuților semnificația indicatoarelor rutiere și ce reguli de circulație trebuie să respecte atunci când se deplasează pe drumurile publice în calitate de pietoni sau bicicliști.

Precizăm că în perioada 27 septembrie – 4 octombrie, polițiștii au fost prezenți în alte 9 unități de învățământ din localitățile Târgoviște, Găești, Cornești, Voia, Bădulești și Dărmănești.