Acasă Clasa pregătitoare Pe 11 aprilie încep înscrierile copiilor la clasa pregătitoare! Află aici tot...

Pe 11 aprilie încep înscrierile copiilor la clasa pregătitoare! Află aici tot ce trebuie să știe părinții copiilor care împlinesc anul acesta 6 ani!

20
0

Înscrierile copiilor la clasa pregătitoare sunt programate în perioada 11 aprilie – 14 mai 2024.

În această perioadă, la Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița va fi disponibil TELVERDE 0800816245 (program: luni- joi 8:00-16:00 și vineri 8:00-14:00) unde părinții vor putea suna pentru a primi informațiile de care au nevoie în vederea înscrierii copiilor.

Se pot înscrie în clasa pregătitoare:

  • copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2024, inclusiv;
  • copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2024 – în baza recomandării pentru înscrierea în învățământul primar eliberate de unitățile de învățământ cu nivel preșcolar sau în baza evaluării Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE), după caz.

Evaluarea CJRAE se adresează:

  • copiilor care nu au frecventat grădinița;
  • copiilor care s-au întors din străinătate.

Evaluarea copiilor de către CJRAE se realizează în perioada 28 martie – 10 aprilie 2024, atât la sediul CJRAE, cât și în diferite centre din județ, cu prioritate în grădinițe.

Pentru înscrierea copilului, părintele poate opta la următoarele unități școlare:

  • la școala de circumscripție – situație în care copilul este automat înscris, în baza validării cererii de înscriere;
  • la o unitate de învățământ, alta decât școala de circumscripție – situație în care copilul este înscris în limita locurilor libere și, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale și, ulterior, a criteriilor specifice de departajare.

Înscrierile vor avea loc la unitatea de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului. Cererile – tip de înscriere pot fi completate și validate direct la unitatea de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului. Cererile – tip de înscriere pot fi completate și online pe site-ul dedicat, dar, după completarea acestora, părinții trebuie să meargă la unitatea de învățământ pentru care dorește înscrierea copilului, în vederea validării cererii.

Completarea cererii de înscriere online NU garantează înscrierea copilului în unitatea de învățământ și NU elimină obligativitatea părintelui de a se prezenta la unitatea de învățământ unde dorește înscrierea cu dosarul complet al copilului, în vederea validării.

O dată cu cererea – tip vor fi depuse și recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare, după caz, respectiv declarația pe propria răspundere și documentele necesare în copie simplă.

Lista elevilor înscriși și lista locurilor libere vor fi afișate astfel:

  • 29 mai – pentru prima etapă de înscriere – afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul I.Ș.J.Dâmbovița a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri libere;
  • 21 iunie – pentru a doua etapă de înscriere – afișarea în fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

Toate informațiile necesare înscrierii în clasa pregătitoare se găsesc pe site-ul I.Ș.J. Dâmbovița,  https://www.isj-db.ro/inscrierea-in-invatamantul-primar

Comunicare instituțională – Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița

Foto: Sebitoriale

Articolul precedentUn nou concert SONOART cu Theodora Stroe – vioară și Cosmin Pătrana – pian, duminică, 7 aprilie, la teatrul Tony Bulandra din Târgoviște
Articolul următorAtenție, drum în lucru! Programul lucrărilor de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, în perioada 8 – 14 aprilie 2024