Acasă Cultură ”Omagiu Unirii” la Muzeul Poliției Române din Târgoviște

”Omagiu Unirii” la Muzeul Poliției Române din Târgoviște

136
0

Împlinirea a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române, la 24 ianuarie 1859, a fost marcată și de Muzeul Poliției Române din Târgoviște, printr-o mini-expoziție intitulată simplu, ”Omagiu Unirii”, având în centru personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de numele căruia se leagă nu numai realizarea Micii Uniri, ci și o mulțime de reforme, precum și o Lege de organizare a Poliției (4 noiembrie 1860). Aveți astfel încă un motiv bun pentru a vizita acest muzeu unic în țară, care prezintă atât istoricul Poliției Române, cât și cazuri celebre pentru a căror rezolvare s-au mobilizat forțe impresionante.

Mini-expoziția ”Omagiu Unirii” va putea fi admirată pe tot parcursul lunii februarie, în condițiile igienico-sanitare impuse pentru prevenirea răspândirii epidemiei de Covid-19. Vizitatorii sunt primiți în număr limitat și cu asigurarea distanței sociale, numai dacă poartă masca de protecție corect, acoperindu-le gura și nasul, și după ce le este testată temperatura, care nu trebuie să depășească 37.3 grade Celsius.

Articolul precedentAzi sărbătorim Unirea Principatelor Române! Iată programul ceremoniei militare din Piața Tricolorului!
Articolul următor1816 noi cazuri de Covid-19 în țară, 471 reconfirmări, 54 decese, 1020 pacienți la ATI