Acasă Comunicat de presă OCPI Dâmbovița va încheia contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică...

OCPI Dâmbovița va încheia contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 33 de UAT-uri din județ

31
0

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Dâmbovița va încheia contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 33 de unități administrativ – teritoriale (UAT) din cele 66 eligibile.
Cele 33 de localități care și-au exprimat intenția de a accesa fondurile puse la dispoziție de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) au solicitat, în total, 4.955.000 lei. Lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetățeni și se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF).
Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale pot încheia contracte de finanțare cu OCPI Dâmbovița, începând din data de 08 martie 2024.
Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care vor semna contracte de finanțare cu OCPI Dâmbovița, trebuie să găsească prestatori în termen de 60 de zile de la data semnării contractului de finanțare.
În cadrul celei de a zecea etape, fiecare UAT eligibil poate primi până la 160.000 lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Deschiderea cărților funiciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Dâmbovița.
În prezent, din totalul de 89 de UAT –uri din județul Dâmbovița, au fost cadastrate în proporție de sută la sută 7 comune (UAT Corbii Mari, UAT Vulcana Băi, UAT Bilciurești, UAT Dobra, UAT Șotânga, UAT Comișani, UAT Vlădeni), iar în alte 61 de localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.
Programul național de cadastru și carte funciară are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene nerambursabile, dar și din bugetul local al primăriilor.
Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a ANCPI, www.ancpi.ro.
Persoană de contact:
Ing. Rodica ȘERBAN, e-mail: rodica.serban@ancpi.ro, tel. 0245/613956

Articolul precedentÎncerci să te angajezi? 263 de locuri de muncă sunt azi disponibile în baza de date a AJOFM Dâmbovița!
Articolul următorÎn atenția contribuabililor – persoane fizice și juridice! Duminică, 31 martie, ultima zi de plată a taxelor și impozitelor locale, fără majorări de întârziere și cu bonificație de 10%