Acasă CNM Curtea Domnească Târgoviște O nouă expoziție temporară la Muzeul de Istorie din Târgoviște – „Știință...

O nouă expoziție temporară la Muzeul de Istorie din Târgoviște – „Știință și tehnică în spațiul rural și urban dâmbovițean”

77
0

„ȘTIINȚĂ  ȘI  TEHNICĂ  ÎN SPAȚIUL  RURAL  ȘI  URBAN DÂMBOVIȚEAN”, O NOUĂ EXPOZIȚIE TEMPORARĂ ORGANIZATĂ LA MUZEUL DE ISTORIE

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, vă invită, începând cu data de 10 martie 2023, să vizitați expoziția temporară  „Știință și tehnică în spațiul rural și urban dâmbovițean (sfârșitul secolului al XIX-lea – prima jumătate a secolului al XX-lea)”.

Expoziția oferă o imagine de ansamblu asupra comunităților umane care au existat pe aceste meleaguri, evidențiind faptul că știința și tehnica au influențat radical condițiile de trai ale oamenilor, dar au avut și impact asupra mediului înconjurător.

Tematica aleasă este complexă, instituția noastră fiind depozitara unor importante colecții, alcătuite din obiecte de patrimoniu, care evidențiază utilizarea rezultatelor științei și tehnicii de către comunitățile locale.

 Expoziția este structurată tematic pe două paliere – urban și rural, prin patrimoniul expus fiind reprezentate o serie de activități și meserii, tradiționale și moderne, practicate în spațiul dâmbovițean.

Întregul demers expozițional dorește să pună în valoare geniul creatorilor și producătorilor locali.

Expoziția poate fi vizitată la Muzeul de Istorie din Târgoviște (Calea Domnească, nr. 189), până pe 31 martie 2023, de marți până duminică, în intervalul orar 9:00 – 17:00.

Vă așteptăm cu drag!                      

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

Articolul precedentPolițiștii dâmbovițeni continuă tradiția de “sancționare” a șoferițelor cu flori
Articolul următorS-a deschis șantierul de reabilitare și modernizare a mai multor bulevarde și străzi din Târgoviște