Acasă Epidemie coronavirus Numai 35 de noi cazuri de coronavirus în Dâmbovița în ultimele 24...

Numai 35 de noi cazuri de coronavirus în Dâmbovița în ultimele 24 de ore

110
0

BULETIN DE PRESĂdata de 14.12.2020

Situația la data de 14.12.2020, din județul Dâmbovița,este următoarea:

• Persoane testate de la începutul pandemiei: 31.915

• Persoane confirmate cu COVID-19: 13.223 (35 persoane astăzi)

• Persoane vindecate, în total: 11.328

• Persoane decedate de la debutul pandemiei: 394

• Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 1.428

• Persoane aflate în carantină instituționalizată: 1

• Persoane aflate în izolare la domiciliu: 1.226

• Persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital): 277 dintre care 7 persoane la ATI.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, desfășoară acțiuni atât pentru informarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor cât și pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă. În ultimele 24 de ore, polițiștii au efectuat 2868 de verificări la persoanele aflate în izolare/carantină iar jandarmii dâmbovițeni au efectuat misiuni de patrulare și au aplicat14 sancțiuni contravenționale în valoare de 4550 lei, în conformitate cu Legea 55/2020.

Echipajele ISU „Basarab l” Dâmbovița și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița sunt solicitate în continuare pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu Covid-19 la unitățile spitalicești precum și pentru prelevarea de probe biologice la domiciliu, în conformitate cu legislația în vigoare.

Au fost executate 6 misiuni de către personalul ISU „Basarab I” Dâmbovița pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din județ, 6 misiuni de decontaminare a tehnicii și alte 8 misiuni asociate contextului actual. De asemenea, personalul SAJ Dâmbovița a desfășurat 32 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din judet și 40 de misiuni privind recoltarea/transportul de probe biologice.

Vă informăm că astăzi a fost aprobată și publicată pe site-ul Instituției Prefectului-județul Dâmbovița, la secțiunea Situații de Urgență, hotărârea CJSU Dâmbovița nr. 120 prin care au fost constatate ratele de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile în unele unități administrative-teritoriale din județul Dâmbovița .

Vă rugăm să respectați, în continuare, cu strictețe și responsabilitate măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială!

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Articolul precedent8059 de teste efectuate în țară – 3252 noi cazuri de SARS CoV 2
Articolul următor6171 noi cazuri de coronavirus în țară și 204 decese