Acasă Poliția informează! ”Nu-ți transforma vacanța într-o perioadă de reduceri pentru hoți!”

”Nu-ți transforma vacanța într-o perioadă de reduceri pentru hoți!”

7
0

”Nu-ți transforma vacanța într-o perioadă de reduceri pentru hoți!”, mesajul polițiștilor dâmbovițeni de Ziua europeană de prevenire a furturilor din locuințe

Poliția Română, în parteneriat cu EUCPN (Rețeaua Europeană de Prevenire a Criminalității), EUROPOL şi alte 25 de state din Europa lansează astăzi, 21 octombrie, Ziua europeană de prevenire a furturilor din locuință.

În acest context, pe parcursul acestei zile, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și  cei de la Poliția Municipiului Târgoviște au organizat, pe raza municipiului, o campanie de informare a cetățenilor cu privire la principalele moduri de operare ale infractorilor și măsurile ce pot fi întreprinse pentru a nu deveni victime ale furturilor din locuințe.

Astfel, polițiștii au fost prezenți într-un centru comercial și au sfătuit cetățenii să-și asigure corespunzător locuința, iar în cazul în plecării pe o perioadă îndelungată, să nu comunice această informație pe reţelele de socializare și nici să nu posteze fotografii din aeroport sau din vacanţă, decât după întoarcere.

Totodată, în zona unui cartier rezidențial, proprietarii unor case au fost sfătuiți de polițiști să adopte o conduită preventivă, pentru a nu deveni victime ale furturilor din locuință.

În județul Dâmbovița, în primele 9 luni ale acestui an, au fost sesizate 223 de infracțiuni de furt din locuințe, fiind înregistrată o scădere cu 89 de fapte, față de perioada similară a anului trecut.