Acasă Poliția informează! Nu te urca la volan dacă ai consumat băuturi alcoolice!

Nu te urca la volan dacă ai consumat băuturi alcoolice!

141
0

Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

Poliţiştii din Dâmbovița au acționat, în ultimele 24 de ore, pe raza întregului județ, alături de celelalte structuri cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.

Astfel, polițiștii au desfășurat 24 acțiuni punctuale și au intervenit la 35 de evenimente, dintre care 26 au fost sesizate prin SNUAU 112.

În urma activităților, au fost constatate 22 infracțiuni, din totalul acestora, 10 fiind contra persoanei și 10 contra patrimoniului.

Totodată, pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 243 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 69.655 de lei, și au confiscat bunuri în cuantum de 1.940 de lei.

De asemenea, pentru încălcarea normelor rutiere, polițiștii au reținut 7 permise de conducere.

Reamintim tuturor cetățenilor că polițiștii acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea cetățenilor, dar și pentru diminuarea riscului de producere a accidentelor rutiere.

Un bărbat de 37 de ani, cercetat de polițiști pentru refuzul recoltării de mostre biologice

La data de 14 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru au oprit în trafic, pentru control, pe raza localității Odaia Turcului, un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de mostre biologice, însă bărbatul a refuzat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție legală prin unitatea de parchet competentă.

Stimaţi conducători auto,

Poliţia rutieră vă reaminteşte că activitatea de condus este incompatibilă cu alcoolul.

Persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge, riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.

În ceea ce privește refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării mostrelor biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Articolul precedentJandarmii montani au în atenție faptele antisociale săvârșite în Munții Bucegi
Articolul următorInstituția Prefectului Dâmbovița: ”Nu vor exista favorizări ale unor candidați!”