Acasă Epidemie coronavirus Nu e bine deloc! Încă 3 decese și 56 noi cazuri de...

Nu e bine deloc! Încă 3 decese și 56 noi cazuri de coronavirus în Dâmbovița!

129
0

BULETIN DE PRESĂ – 18.10.2020

      Situația de astăzi, din județul Dâmbovița, este următoarea:

•     Persoane confirmate cu COVID-19: 5.166 (56 persoane astăzi)

•     Persoane vindecate, în total: 4.082

•     Persoane decedate de la debutul pandemiei: 183 ( ultimele 3 decese, 1 bărbat și 2 femei, cu vârste cuprinse între 53 și 74 ani)

•     Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 1.449

•     Persoane aflate în carantină instituționalizată: 4

•     Persoane aflate în izolare la domiciliu: 674

•     Persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital): 226

                Echipajele ISU „Basarab l” Dâmbovița și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au fost solicitate în continuare pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu Covid-19 la unitățile spitalicești precum și pentru prelevarea de probe biologice la domiciliu, în conformitate cu legislația în vigoare. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost efectuate de către personalul ISU „Basarab l” Dâmbovița 8 misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unitățile spitalicești precum și 7 misiuni de decontaminare. De asemenea, Serviciul de Ambulanță Județean Dâmbovița a efectuat 36 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unitățile spitalicești și o misiune pentru prelevarea de probe biologice.

                Forţele de ordine din MAI desfășoară acțiuni atât în scop preventiv cât și pentru verificarea modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.          

                Solicităm cetățenilor să respecte cu strictețe si responsabilitate măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială, astfel încât, împreună, să putem limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. Toate măsurile dispuse atât la nivel județean cât și la nivel național, sunt destinate siguranței cetățenilor. De asemenea, solicităm operatorilor economici din județ, respectarea măsurilor obligatorii prevăzute de HG 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar și măsurile instituite prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

    Toate hotărârile adoptate pot fi consultate pe site-ul Instituției Prefectului-județul Dâmbovița, la secțiunea Activități-Situații de urgență.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Foto: Sebitoriale.Ro

Articolul precedentPoartă masca de protecție în spațiile publice, altfel riști să fii amendat!
Articolul următorÎn ei ne e baza! ISU BASARAB I Dâmbovița la raport!