Acasă Poliția informează! Noi acțiuni desfășurate de polițiști pentru verificarea măsurilor impuse în contextul pandemiei...

Noi acțiuni desfășurate de polițiști pentru verificarea măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19

21
0

Pe parcursul zilei de ieri, 14 ianuarie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru verificarea modului în care sunt respectate normele impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au fost solicitați să intervină la 19 evenimente, dintre care 8 au fost sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Au fost constatate 11 infracțiuni și au fost reținute 12 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost organizate 38 de acțiuni punctuale, fiind desfășurate controale în zonele unde se formează aglomerări de persoane, cum ar fi restaurante/ terase, magazine, centre/societăți comerciale.

Pentru siguranța persoanelor care se deplasează cu mijloace de transport public în comun, polițiștii de la rutieră au efectuat verificări și în trafic, fiind controlate 296 de autovehicule destinate transportului de persoane.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, forțele de ordine au aplicat 96 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.500 de lei.

Acțiunile vor continua și pe parcursul acestui weekend, forțele de ordine fiind pregătite să intervină în sprijinul cetățenilor ori de câte ori situația o va impune.