Acasă ISU Basarab I Dâmbovița Noapte sau zi, ei sunt la datorie: raport săptămânal ISU “Basarab I”...

Noapte sau zi, ei sunt la datorie: raport săptămânal ISU “Basarab I” Dâmboviţa, 21 – 27 decembrie 2020

120
0

Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 21 – 27 decembrie 2020

Acțiuni de intervenție

În perioada 21 – 27 decembrie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 42 evenimente: 10 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.),16 acțiuni pentru asigurare zonă, 11 acţiuni pentru asistență persoane şi 5 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (două deblocări de ușă, o degajare copac căzut pe carosabil, o degajare stâlp căzut pe carosabil, o salvare animal).

Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 210 cazuri medicale.

În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, în sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

Activități de prevenire

Personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat 3 controale pe linia situațiilor de urgență  la unități de alimentație publică, două controale de autorizare privind securitatea la incendiu  și 3 activități, în comun cu reprezentanți ai I.P.J. Dâmbovița, privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-COV-2, stabilite de autorități pentru această categorie de obiective.

Au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale principale (11 avertismente și 4 amenzi în cuantum de 20.501 lei). Nu au fost aplicate sancțiuni complementare.

De asemenea, subunitățile de intervenție au desfășurat, în localități din raioanele de bază, 38 activități de instruire cu cetățenii, privind măsurile sanitare și de distanțare socială ce trebuie respectate pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2.

Astfel de acțiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție instituite de autorități.

Reamintim cetățenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în lupta împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament preventiv individual prin respectarea unor reguli elementare de protecție:

– purtarea măștii astfel încât atât nasul cât și gura să fie acoperite;

– igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;

– evitarea spațiilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jur.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE – ISU ”BASARAB I” DÂMBOVIȚA

Articolul precedentVrei să te angajezi? Sunt 196 de locuri de muncă disponibile azi în Dâmbovița!
Articolul următorÎncepând de azi vă puteți programa online pentru vaccinarea anti Covid 19! Citește aici ordinea în care se fac programările!