Acasă Educație Mesajul prefectului județului Dâmbovița, Claudia Gilia, cu ocazia deschiderii anului universitar 2023-2024,...

Mesajul prefectului județului Dâmbovița, Claudia Gilia, cu ocazia deschiderii anului universitar 2023-2024, la Universitatea ”Valahia” Târgoviște

134
0

Mesajul Prefectului cu ocazia deschiderii anului universitar 2023-2024, la Universitatea ”Valahia” din Târgoviște

”Astăzi, într-un spirit de speranță și începuturi noi, ne-am reunit pentru a marca începutul unui nou an universitar. Acest moment nu este doar o oportunitate pentru tânăra generație de a dobândi cunoștințe noi, ci și un angajament profund față de viitorul nostru comun.

Astăzi, știm mai bine ca oricând care este rolul studiilor superioare și ce putere ne oferă pentru creșterea calității vieții.

Dragi studenți,

Universitatea nu este doar o instituție de învățământ. Este un far de lumină care vă ghidează drumul spre descoperirea cunoașterii, spre înțelegerea profundă a lumii în care trăim. Fiecare dintre voi a ales să îmbrace haina științei și a educației superioare pentru a vă dezvolta abilitățile și pentru a contribui la construirea unui viitor mai bun.

În timp ce începeți această călătorie academică, nu uitați niciodată puterea pe care o dețineți. Studiile voastre nu sunt doar pentru voi înșivă, ele au o importanță crucială pentru întreaga societate. Așa cum spunea Martin Luther King Jr., „Inteligența plus caracterul – este scopul adevăratei educații”.

În această universitate sunteți încurajați nu doar să deveniți profesioniști competenți, ci și cetățeni activi care respectă un set de valori morale și etice. Aveți datoria de a pune în practică cunoștințele dobândite pentru a aduce schimbarea în lumea din jurul nostru.

Societatea noastră este astăzi supusă unor provocări fără precedent, de la schimbările climatice la inegalitățile sociale și inteligența artificială. Dar să nu uităm că istoria ne-a învățat că educația și cercetarea pot fi forțe motrice ale progresului. Universitățile noastre au un rol esențial în rezolvarea acestor provocări și în dezvoltarea soluțiilor pentru viitor.

Creșterea calității vieții nu este doar un obiectiv, ci o responsabilitate. Fiecare dintre voi are potențialul de a contribui la schimbarea vieții oamenilor și la construirea unei societăți mai echitabile și mai prospere.

În calitate de studenți, sunteți motoarele schimbării, iar cunoștințele și competențele pe care le veți dobândi aici vă vor oferi instrumentele pentru a vă atinge obiectivele.

Vă încurajez să vă angajați în specialitatea studiilor voastre pentru că educația este cheia spre un viitor mai luminos.

Vă spun că nu o să fie ușor.

Veți avea multe ispite și greutăți. Dar cine rezistă va avea doar de câștigat pe termen mediu și lung.

Stimați profesori,

Dragii mei colegi,

Vă sunt aproape, așa cum am fost din 1998, din prima zi în care am intrat ca preparator în Universitatea ”Valahia” din Târgoviște. V-am simțit ca pe o familie unită și primitoare. Am fost împreună la bine și la greu. Am construit o instituție de învățământ superior care, în acest moment, este recunoscută de întreaga comunitate academică din țară și străinătate drept una serioasă și modernă. Acest fapt vi se datorează. Ați muncit zile și nopți. Ați făcut din absolvenții noștri unii dintre cei mai buni specialiști pe foarte multe domenii și specializări.

Să avem un an universitar productiv și inspirat, plin de realizări, iar roadele muncii noastre să aibă un impact pozitiv în societate!

Mult succes!”

Conf. univ. dr. Claudia GILIA, Prefectul Județului Dâmbovița

Articolul precedentConsiliul Județean Dâmbovița implementează proiectul „Impulsionarea dezvoltării județului Dâmbovița și păstrarea identității culturale a fostei capitale a Țării Românești prin conservarea, protejarea, dezvoltarea și valorificarea Ansamblului Monumental Curtea Domnească din Târgoviște”
Articolul următorÎși cauți de lucru? Astăzi sunt 488 de locuri de muncă disponibile în baza de date a AJOFM Dâmbovița!