Acasă Comunicat de presă Mesajul Prefectului județului Dâmbovița, Claudia Gilia, cu ocazia celebrării Zilei Veteranilor de...

Mesajul Prefectului județului Dâmbovița, Claudia Gilia, cu ocazia celebrării Zilei Veteranilor de Război

13
0

29 aprilie – Ziua Veteranilor de Război

În fiecare an, pe 29 aprilie, ne oprim să reflectăm și să omagiem sacrificiul și curajul veteranilor de război, acei eroi care au luptat și au suferit pentru libertatea și siguranța națiunii noastre. Este o zi dedicată recunoașterii și aprecierii inestimabile a contribuției lor la istoria și identitatea noastră națională. Cu atât mai mult, cu cât suntem în Săptămâna Mare.

Este vital să nu uităm niciodată sacrificiul acestor bravi oameni și să le aducem mereu recunoștința noastră pentru curajul lor neînfricat. Istoria lor este un testament al devotamentului ostașilor față de patrie și față de valorile noastre comune.

Acești eroi au traversat momente grele, au suportat traume și au făcut sacrificii imense pentru binele colectiv și pentru apărarea drepturilor și libertăților noastre fundamentale. Au rămas fără colegi, familie și, de multe ori, au fost prinși în situații critice, dar au rezistat, au învins. Ei au pus întotdeauna interesul Națiunii înaintea propriilor lor interese și au demonstrat o loialitate neclintită față de patrie. Ei rămân învingătorii răului și aducătorii de Pace și Libertate.

Prin amintirea și omagierea veteranilor de război, ne asigurăm că sacrificiul lor nu va fi niciodată uitat și că moștenirea lor va fi transmisă generațiilor viitoare. Ei sunt pietrele de temelie ale istoriei noastre și ne amintesc mereu de prețul libertății și independenței noastre.

Recunoștință veșnică pentru cei care și-au pierdut viața pe câmpul de luptă. Sacrificiul lor a stat la temelia României Moderne.

În această zi a Veteranilor de Război, ne unim în recunoașterea profundă și respectul față de acești eroi. Noile generații au multe lecții de învățat. Veteranii de război sunt încă o „carte deschisă”. Unii și-au spus poveștile publicând memorii și acordând interviuri, iar pe alții, foarte puțini dintre ei, încă îi mai putem întreba cât de greu a fost și le putem cere sfaturi cum să ne comportăm în fața unei provocări similare și de ce calități avem nevoie pentru a alege calea cea dreaptă.
Le mulțumim pentru toate sacrificiile din timpul războiului, dar și pe timp de pace.
Prefectul județului Dâmbovița, Claudia GILIA

Articolul precedent2,93 % –  rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Dâmbovița în luna martie 2024
Articolul următorMuzeele Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște vor fi deschise în perioada 1 – 6 mai 2024!