Acasă Instituția Prefectului județul Dâmbovița Mesajul prefectului județului Dâmbovița, Claudia Gilia, cu ocazia aniversării a 25 de...

Mesajul prefectului județului Dâmbovița, Claudia Gilia, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la apariția revistei „Eroica”

62
0

La ceas aniversar, îmi revine deosebita plăcere de a–mi exprima aleasa apreciere pentru eforturile pe care le-ați depus timp de 25 de ani, ca, prin mărturisirile scrise, cercetările și însemnările publicate în Revista „Eroica”, să păstrați vie memoria eroilor români, care ne-au lăsat moștenire un stat național, suveran, unitar, independent și indivizibil.

Vreme de un sfert de secol, publicațiile dumneavoastră au reflectat partea zbuciumată a istoriei, au oglindit nu doar izbânda și eșecul unor lupte istorice, ci și visurile, zbuciumul, smerenia, dăruirea și jertfa eroilor prin care a fost posibilă înlăturarea formelor de înrobire a neamului românesc, care astăzi culege rodul ostenelii și sacrificiului lor.

Implicarea dumneavoastră în promovarea cultului eroilor – martiri înseamnă, dincolo de cinstirea lor și de recunoștința față de vitejia românească, împlinirea datoriei care ne leagă de trecut. Sunt convinsă că nu doar prin articole, discursuri solemne și parade militare sunt serbați eroii noștri, ci și în inimile noastre, prin evocarea unui sentiment de recunoștință și admirație pentru curajul lor și dăruirea de sine.

Mă înclin în fața determinării dumneavoastră de a creiona, pentru contemporani și pentru posteritate, o realitate istorică mai puțin cunoscută sau nemărturisită complet în manualele de istorie, omagiind, astfel, sacrificiul înălțător al celor care au îndurat ororile războaielor, tăișul sabiei, rănile provocate de gloanțe, explozii de obuz, frigul, întunericul, foamea, temnița, tortura, bolile.

Pentru că avem datoria de a nu uita toate acestea și de a le transmite viitoarelor generații, salut eforturile Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”, Filiala Județeană ”Mihai Viteazul” Dâmbovița de a valorifica, prin publicația „Eroica”, jertfa și idealurile eroilor neamului și trecutul istoric al județului nostru.
La Mulți Ani, „Eroica”!

Prefectul județului Dâmbovița, Claudia GILIA

Articolul precedentAcțiuni și intervenții ale polițiștilor din Dâmbovița, în ultimele 24 de ore
Articolul următorSistemul informatic Reges – Revisal va fi în mentenanță între 15 și 17 decembrie!