Acasă Epidemie coronavirus Masca de protecție va fi obligatorie și în spații deschise!

Masca de protecție va fi obligatorie și în spații deschise!

204
0

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat ieri, 28 iulie, Hotărârea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare. Propunerile incluse în Hotărârea CNSU urmează să fie supuse aprobării Guvernului României și vor intra în vigoare cel mai probabil începând cu data de 1 august, de la care se vor aplica următoarele prevederi:

  • Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite  intervale  orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.
  • Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.
  • Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.
  • Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și  nealcoolice în spațiile special  destinate, dispuse  în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în  intervalul  orar  23.00-06.00.
  • În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.
  • Interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.
  • Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).

Până atunci, respectați regulile de protecție împotriva răspândirii epidemiei de coronavirus și nu vă lăsați păcăliți de teoriile conspiraționiste și manipulările care vă zic să nu purtați mască, să refuzați termoscanarea, sau chiar că virusul SARS COV 2 nu există! Protejați-vă pe voi și pe cei dragi vouă, pentru a nu vă infecta și a vă păstra sănătoși!

Articolul precedentCifre negre în Dâmbovița: 8 decese în ultimele 24 de ore!
Articolul următorProiect de 1 milion de euro accesat de Inspectoratul Școlar Dâmbovița