Acasă CJAS Dâmbovița Lista de medicamente compensate și gratuite va fi actualizată de la...

Lista de medicamente compensate și gratuite va fi actualizată de la 1 mai!

64
0

Guvernul României a aprobat proiectul de Hotărâre privind modificarea și completarea anexei la Hotărârea Guvernului pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate.

Actuala HG introduce alte 8 molecule noi destinate pacienților cu boli psihice, cancer mamar, hemofilie A, dermatită atopică, spondiloartrită axială, tulburări depresive majore, pentru care au fost încheiate contracte cost–volum.

Comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătății estimează că, aproximativ 700. 000 pacienți vor beneficia de tratament cu noile molecule.

Medicii curanți vor avea la dispoziție noi medicamente care vor permite optimizarea tratamentului, în funcție de particularitățile fiecărui pacient.

Actualizarea listei de medicamente compensate și gratuite va intra în vigoare de la 1 mai 2023.

Foto: Sebitoriale.ro

Articolul precedentPeste 1150  persoane şi-au găsit un loc de muncă în primele 3 luni ale anului 2023, cu sprijinul AJOFM Dâmbovița
Articolul următorAproape 100.000 de apeluri au fost soluționate de agenții Call Center-ului ANAF în trimestrul I