Acasă Competiții La Târgoviște are loc astăzi ediția a XIII-a a Competiției Naționale Business...

La Târgoviște are loc astăzi ediția a XIII-a a Competiției Naționale Business Plan

16
0

COMPETIȚIA NAȚIONALĂ BUSINESS PLAN, ETAPA NAȚIONALĂ – 2024

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița organizează vineri, 17 mai 2024, etapa națională a Competiției Business Plan, ediția a XIII-a, 2024, în colaborare cu Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (C.N.D.I.P.T), din cadrul Ministerului Educației, cu Colegiul Economic „Ion Ghica” Târgoviște și cu Facultatea de Științe Economice, din cadrul Universității Valahia din Târgoviște.

Festivitatea de deschidere a competiţiei se va desfăşura la Centrul Internațional de ConferințeCorpul K al Universității Valahia din Târgoviște, str. Maior Ion Alexandrescu, nr. 39, Târgoviște, județul Dâmbovița, în data de 17 mai 2024, ora 10.30.

Festivitatea de premiere  va avea loc la ora 16.00,  în data de 17.05.2024

Competiția constă în prezentarea de către elevii, reprezentanți ai firmelor de exercițiu, calificate la etapa națională, din fiecare regiune a țării, a unor planuri de afaceri ale firmelor de exercițiu și are drept scop dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale elevilor și familiarizarea acestora cu activitățile specifice mediului economic.

În etapa națională, găzduită în acest an la Târgoviște, vor intra în competiție opt firme de exercițiu care au fost desemnate câștigătoare în etapele regionale. Aceste firme de exercițiu provin de la următoarele unități de învățământ preuniversitar din toate regiunile țării: Colegiul Economic „Costin Constantin Kirițescu”, București (Regiunea București/Ilfov), Colegiul Economic ”Transilvania”, Târgu Mureș (Regiunea Centru), Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir”, Suceava (Regiunea Nord-Est), Colegiul Economic ”Iulian Pop”, Cluj Napoca (Regiunea Nord-Vest), Colegiul Național de Agricultură și Economie, Tecuci, (Regiunea Sud-Est), Colegiul Economic ”Virgil Madgearu”, Ploiești (Regiunea Sud-Muntenia), Liceul Tehnologic ”Petre S. Aurelian”, Slatina (Regiunea Sud-Vest Oltenia), Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil”, Deva (Vest).

„Elaborarea unui plan de afaceri este pentru orice potențial antreprenor care dorește să inițieze o afacere, cheia succesului. Într-un mediu concurențial tot mai dinamic, antreprenorii trebuie să indentifice punctele tari, punctele slabe ale ideii de afaceri propuse, resursele de care dispun, bugetul, avantajele față de competitorii direcți, indirecți și orice alte elemente relevante pentru reușita în afaceri. Dezvoltarea competențelor antreprenoriale la elevi, implicarea lor în competiții oferă multiple premise viitorilor absolvenți de liceu pentru integrarea pe o piață a muncii într-o continuă schimbare” a declarat doamna Adriana-Magdalena TUDOSE, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.

 COMUNICARE INSTITUȚIONALĂ, INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN  DÂMBOVIȚA

Foto: Sebitoriale

Articolul precedentPerioada de înscriere la sesiunea de admitere în școlile de Poliție a fost prelungită până la data de 16 mai 2024!
Articolul următor329 de persoane selectate în vederea încadrării în muncă la Bursa Generală a Locurilor de Muncă