Acasă Afaceri La numai o lună de la Bursa Locurilor de Muncă 241 de persoane...

La numai o lună de la Bursa Locurilor de Muncă 241 de persoane au fost deja angajate!

11
0

241 de persoane angajate la o lună de la data desfășurării Bursei Generale a Locurilor de Muncă

În data de 17 mai 2024, AJOFM Dâmboviţa, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa a organizat Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Acţiunea s-a desfăşurat în Târgovişte, având ca locaţie Clubul Studenţilor.

Au fost contactaţi angajatorii cu potenţial de ofertă a locurilor de muncă vacante, persoanele în căutare de loc de muncă dar şi alţi actori relevanţi de pe piaţa muncii judeţene şi regionale, cu care AJOFM Dâmboviţa colaborează în mod constant.  

În cadrul Bursei au fost organizate standuri speciale pentru : economia socială  ( luna mai este dedicată mediatizării şi promovării economiei sociale),  formare profesională unde s-a oferit consultanţa de specialitate celor interesaţi și standul EURES cu ofertalocurilor de muncă vacante în Spaţiul Economic European.

La Bursa Generală a Locurilor de Muncă au fost prezenți 61 de agenți economici, care au pus la dispoziţia celor interesaţi 587 de locuri de muncă vacante. Au participat 655 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, din care 329 au fost selectate şi programate la interviuri în vederea angajării.

La o lună de la data desfășurării evenimentului, 241 de persoane s-au încadrat în muncă.

Dintre persoanele încadrate în muncă, 65 au fost șomeri indemnizați și 176 șomeri neindemnizați.

Referitor la nivelul de studii :

– 17 sunt cu studii superioare;

– 97 sunt  cu studii medii;

– 51 sunt cu studii profesionale;

– 76 sunt cu studii generale sau incomplete.

Pe categorii de vârstă: 32 sunt sub 25 ani, 30 au vârsta cuprinsă între 25 și 35 ani, 26 sunt la categoria 35-45 ani, iar 153 sunt persoane cu vârsta peste 45 ani.

Angajările s-au realizat preponderent în următoarele ocupaţii: montator subansamble, agent de securitate, confecționer articole textile, vânzător, manipulant mărfuri, ajutor bucătar, șofer, muncitor necalificat în construcții, muncitor necalificat în industria textilă, electrician în construcții, inginer mecanic, farmacist, inginer chimist, asistent manager și economist.

Domeniile care au oferit cele mai multe locuri de muncă au fost : construcţii, comerţ, industria metalurgică, industria prelucrătoare, transporturi, hoteluri şi restaurante, fabricarea de aparate și echipamente electrice, industria textilă, activități de protecție și pază, servicii și industria alimentară.

 Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița

Foto: Sebitoriale

Articolul precedentExpoziție de ii din zona Munteniei la Târgoviște pentru celebrarea Zilei Universale a Iei
Articolul următorApel pentru utilizarea responsabilă a apei al Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița