Acasă Comunicat de presă La data de 25 martie, de Ziua Poliției Române, s-a desfășurat ședința...

La data de 25 martie, de Ziua Poliției Române, s-a desfășurat ședința festivă organizată de Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița pentru marcarea a 202 ani de existență a instituției Poliției Române

44
0

Într-o atmosferă de sărbătoare au fost avansați în gradul profesional următor 123 de polițiști din cadrul inspectoratului, respectiv 100 la împlinirea stagiului minim în grad și 23 recompensați cu avansarea în gradul profesional următor înaintea împlinirii stagiului minim în grad, pentru rezultate deosebite în activitate.

După momentul prezentării avansărilor, conducerea inspectoratului a înmânat din partea Inspectoratului General al Poliției Române o distincție de serviciu acordată agentului șef principal de poliție Amuza Cătălin din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, pentru rezultatele remarcabile obținute la competițiile sportive.

Domnul comisar-șef de poliție Polexe Ion-Viorel, desemnat la conducerea inspectoratului, a transmis mulțumiri și felicitări polițiștilor din Dâmbovița pentru activitatea pe care o desfășoară și i-a asigurat în continuare de tot sprijinul conducerii în realizarea obiectivului instituțional de a fi în permanență în slujba comunității, cu profesionalism și dedicare.

De asemenea, în cadrul ședinței, pentru a marca și înțelege aspecte despre trecutul și istoria Poliției Române și despre nevoia permanentă a existenței instituțiilor care contribuie la păstrarea ordinii publice în societate, doamna muzeograf al Muzeului Poliției Române, Nica Mihaela-Cristina, a prezentat mai multe informații în acest sens.

La ședința festivă au participat în calitate de invitați, șefii instituțiilor și structurilor județene, parteneri și colaboratori ai Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița.

Astfel, preacucernicul părinte preot doctor Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial reprezentantul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, i-a îndemnat pe polițiști să împlinească voia lui Dumnezeu permanent pentru a duce la bun sfârșit, cu responsabilitate și devotament, misiunea pe care și-au asumat-o.

Totodată, reprezentanții autorităților locale și județene, respectiv primarul Primăriei Municipiului Târgoviște și reprezentantul Consiliului Județean Dâmbovița i-au felicitat pe polițiști pentru activitățile desfășurate și i-au asigurat în continaure de o bună colaborare.

De altfel, reprezentantul Guvernului pe plan local, domnul subprefect Sălișteanu Ioan Corneliu, în numele doamnei prefect, conferențiar universitar doctor Claudia Gilia, a subliniat, printre altele, că „în fața unei lumi în continuă schimbare și a unor provocări tot mai complexe, sunt încrezătoare că echipa de polițiști dâmbovițeni va continua să facă față cu succes, asigurând ordinea și siguranța în comunitatea noastră.”

Doamna Irina Maria Mihai, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, precum și domnul procuror-șef al D.I.I.C.O.T. Biroului Teritorial Dâmbovița, Adrian Ghridoveanu, au transmis felicitări polițiștilor cu această ocazie festivă și le-a urat să aibă spor în activitate și în acest an, în cadrul misiunilor viitoare.

Ședința s-a încheiat cu premierea polițiștilor care au participat la competițiile sportive organizate în această perioadă, respectiv tenis de masă, tenis de câmp și minifotbal de sală.

Articolul precedentITM Dâmbovița a derulat în luna martie acțiuni de control tematice din cadrul a trei campanii naționale ale Inspecției Muncii
Articolul următorPe parcursul zilei de ieri, polițiștii dâmbovițeni au intervenit la 30 de evenimente, au aplicat 283 de sancțiuni contravenționale, au retras 13 de certificate de înmatriculare și au reținut 10 permise de conducere