Acasă Comunicat de presă Jandarmii dâmbovițeni au în atenție activitățile pe linie de pescuit

Jandarmii dâmbovițeni au în atenție activitățile pe linie de pescuit

46
0

Pe timpul executării unor acțiuni în localitățile Cazaci și Mircea Vodă, în zona râului Ilfov, care au vizat verificarea modului în care se desfășoară activitatea de pescuit în habitatele piscicole naturale, jandarmii au constatat 16 fapte de natură contravențională pentru nerespectarea prevederilor legale privind pescuitul și acvacultura.
Duminică, 12 noiembrie a.c., au fost depistate mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, care foloseau unelte de pescuit, fără a îndeplini condițiile legale. Zece dintre acestea au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 3.700 lei, deoarece pescuiau recreativ specii de pești sub dimensiunile minime legale, capturau peștele cu unelte de plasă și cu pripoane sau nu dețineau permise de pescuit.
Jandarmeria Dâmbovița reamintește cetățenilor că, pentru a avea acces la resursele acvatice vii, trebuie să dețină permis de pescuit, pe care să-l prezinte la solicitarea organelor de control și să pescuiască recreativ specii de pești cu respectarea dimensiunilor minime legale. Încălcarea acestor prevederi legale constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 300 și 600 de lei sau avertisment scris, conform Ordonanței Guvernului nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

Articolul precedentUltima ediție TEZAUR din 2023 vine cu dobânzi neimpozabile de până la 7,25%
Articolul următorMâine, 14 noiembrie, va fi întreruptă temporar furnizarea apei potabile în municipiul Moreni!