Acasă Jandarmeria Dâmbovița Jandarmii au continuat verificările privind respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor cu...

Jandarmii au continuat verificările privind respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2

106
0

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița au executat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor impuse de autorităţi în contextul epidemiologic.

În perioada 30 noiembrie – 06 decembrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, pieţe, parcuri şi în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării măsurilor adoptate în contextul stării de alertă.

Au fost aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 22 de avertismente scrise și 19 amenzi în valoare de 10.500 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020, respectiv nepurtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura. Jandarmeria recomandă cetăţenilor să poarte masca de protecţie în toate spaţiile publice închise și deschise din județul Dâmbovița.

Acţiunile informativ-preventive vor continua și în perioada următoare, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2. Scopul acestor acțiuni informativ-preventive nu este neapărat acela de a aplica sancţiuni, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, vă reamintim faptul că este important să purtați masca de protecție, să respectați măsurile de distanțare fizică, izolare și carantină adoptate de autorități.

Jandarmeria Dâmbovița – Informare, Relații Publice şi cu Publicul

Articolul precedentGlodeni, 3,34 cazuri, Moțăieni, 3,02 cazuri, Gura Ocniței, 5,5 cazuri, Comișani, 4,45 cazuri/1000 locuitori
Articolul următorAcţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 30 noiembrie – 06 decembrie 2020