Acasă Epidemie coronavirus Izolare la domiciliu pentru două persoane cu coronavirus care au refuzat internarea

Izolare la domiciliu pentru două persoane cu coronavirus care au refuzat internarea

177
0

”Referitor la informațiile apărute în spațiul public conform cărora: “doi pacienți COVID de la Găești sunt căutați de poliție “ , pentru corecta informare a opiniei publice vă comunicăm următoarele:

–              Cele două persoane confirmate pozitiv s-au prezentat pentru evaluare la Secția de Boli Infecțioase Târgoviște în data de  17.07.2020.

–              În urma acestei evaluări , medicul de specialitate a stabilit că starea clinică a persoanelor permite izolarea acestora la domiciliu, fapt reglementat de legislația prevăzută la acel moment.

–              În conformitate cu art. 4 din Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, „Pentru persoanele care au fost externate sau au refuzat internarea în luna iulie a anului 2020, unităţile sanitare şi serviciile de ambulanţă judeţene, respectiv serviciul de ambulanţă Bucureşti şi Ilfov, sub coordonarea DSP judeţene/a municipiului Bucureşti realizează, în regim de urgenţă, identificarea acestora, pe baza foilor de observaţie, a fişelor de solicitare ale ambulanţelor, buletinelor de analiză RT-PCR eliberate de laboratoarele autorizate, precum şi a oricăror alte informaţii medicale care confirmă infectarea cu virusul SARS-CoV-2, precum şi evaluarea clinică şi paraclinică a acestora, în vederea instituirii măsurilor care se impun pentru limitarea răspândirii în comunitate a bolii”.

–              Astfel, cele două persoane în cauză au fost aduse în data 22 iulie a.c de către o ambulanță la Spitalul Orășenesc din Găești, părăsind însă spitalul înaintea reevaluării clinice, fapt sesizat Poliției Orașului Găești, de către managerul spitalului menționat.

–              Din verificările efectuate de către polițiști, cele două persoane au fost identificate la domiciliu, inclusiv pe parcursul acestei zile.

–              Precizăm că DSP Dâmbovița a emis deciziile prin care confirmă măsura izolării la domiciliu pentru cele două persoane, în conformitate cu prevederile Legii nr. 136/2020.”

Biroul de presă al Instituției Prefectului Dâmbovița

Articolul precedent1194 cazuri noi și încă 24 de decese în ultimele 24 de ore
Articolul următorCifre foarte mari azi: 70 de cazuri noi și încă un deces în Dâmbovița!