Acasă ISU Basarab I Dâmbovița ISU “Basarab I” Dâmboviţa – 43 de intervenții în ultimele 7 zile

ISU “Basarab I” Dâmboviţa – 43 de intervenții în ultimele 7 zile

141
0

Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 04 – 10 ianuarie 2021

Acțiuni de intervenție

În perioada 04 – 10 ianuarie 2021, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 43 evenimente: 8 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 16 acțiuni pentru asigurare zonă, 12 acţiuni pentru asistenţă persoane, două acțiuni pentru evacuarea apei din gospodăriile populației și 5 acțiuni la alte situaţii de urgenţă (două deblocări de ușă și trei degajări de copaci căzuți pe carosabil).

Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 248 cazuri medicale.

În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, în sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

Activități preventive

Subunitățile de intervenție au desfășurat, în localități din raioanele de bază, 29 activități de instruire cu cetățenii, privind măsurile sanitare și de distanțare socială ce trebuie respectate pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2.

Astfel de acțiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție instituite de autorități.

Reamintim cetățenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în lupta împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament preventiv individual prin respectarea unor reguli elementare de protecție:

– purtarea măștii astfel încât atât nasul cât și gura să fie acoperite;

– igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;

– evitarea spațiilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jur.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Articolul precedent150.150 de doze de vaccin anti-covid-19 au ajuns azi în România. Și DSP Dâmbovița primește o parte din această a 4-a tranșă de vaccin.
Articolul următor7005 teste efectuate și numai 1987 cazuri noi de coronavirus în țară