Acasă ISU Basarab I Dâmbovița ISU “Basarab I” Dâmboviţa – 32 de intervenții în săptămâna Revelionului

ISU “Basarab I” Dâmboviţa – 32 de intervenții în săptămâna Revelionului

109
0

Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 28 decembrie 2020 – 03 ianuarie 2021

Acțiuni de intervenție
În perioada 28 decembrie 2020 – 03 ianuarie 2021, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 32 evenimente: 8 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 8 acţiuni pentru asigurare zonă, 11 acţiuni pentru asistenţă persoane şi 5 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (3 deblocări de ușă și două salvări animale).
Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 259 cazuri medicale.
În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, în sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.
Activități de prevenire
Personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat 3 controale pe linia situațiilor de urgență la spații comerciale, două controale de autorizare privind securitatea la incendiu și două activități de verificare privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-COV-2.
Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale principale. Nu au fost aplicate sancțiuni complementare.
De asemenea, subunitățile de intervenție au desfășurat, în localități din raioanele de bază, 32 activități de instruire cu cetățenii, privind măsurile sanitare și de distanțare socială ce trebuie respectate pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2.
Astfel de acțiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție instituite de autorități.
Reamintim cetățenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în lupta împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament preventiv individual prin respectarea unor reguli elementare de protecție:

  • purtarea măștii astfel încât atât nasul cât și gura să fie acoperite;
  • igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;
  • evitarea spațiilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jur.
    COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE – ISU ”BASARAB I” DÂMBOVIȚA
Articolul precedentDupă mini-vacanța de Revelion, vaccinarea anti-Covid-19 intră în cursul normal: 11.912 persoane vaccinate numai în ultimele 24 de ore!
Articolul următorGura Ocniței, 2,4 cazuri, Aninoasa, 2,35 cazuri, Raciu, 2,18 cazuri, Văcărești, 2,15 cazuri, Bezdead, 2,09 cazuri, Tărtășești, 2,08 cazuri, Fieni, 2,04 cazuri/1000 locuitori