Acasă Comunicat de presă Investiții noi în comuna Gura Ocniței

Investiții noi în comuna Gura Ocniței

127
0

COMUNICAT DE PRESĂ

=            Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, alături de vicepreședinții Luciana Cristea și Alin Manole, a participat astăzi, 23 septembrie a.c., la inaugurarea a două obiective de investiții din comuna Gura Ocniței și anume – un centru de zi și un teren de sport.

            Totodată, la acest eveniment găzduit de primarul comunei Gura Ocniței, Sorin Ioniță, și care a debutat cu un moment religios, au participat și parlamentarii Carmen Holban și Corneliu Ștefan, Cristina Stroe – inspector școlar general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale.

            Centrul de zi, intitulat ”Sf Ilie Tesviteanul”, din comuna Gura Ocniței – sat Adânca, este unul de tip club și reprezintă un proiect derulat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), în valoare de 88.187 Euro, care oferă servicii de îngrijire, petrecere a timpului liber și consiliere pentru toate categoriile sociale. Investiția a presupus realizarea de lucrări de reabilitare și extindere și a fost realizată și prin contribuția financiară a beneficiarului, în valoare de 38.202 Euro. În cadrul centrului a fost amenajată și o sală de fitness.

            În ceea ce privește cea de-a doua investiție inaugurată, respectiv, teren de minifotbal în sat Adânca, aceasta a fost realizată, integral, din buget local, având o valoare de 410.380 lei. Fiind situat chiar în curtea centrului de zi, proiectul a vizat construirea unui teren sintetic, dotat cu vestiare, dar și cu nocturnă.

            Cu acest prilej, președintele Alexandru Oprea a felicitat autoritățile locale pentru implicare și pentru toate proiectele derulate, de-a lungul anilor, în vederea dezvoltării facilităților atât de necesare comunității din zonă.

            Consiliul Județean Dâmbovița a fost, în permanență, un partener al autorităților locale din comuna Gura Ocniței și a sprijinit, în limita posibilităților, proiectele necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale cetățenilor. Astfel, reamintim faptul că, în ultimul an, au fost realizate lucrări de reparații și întreținere la Centrul de Recuperare Neuromotorie pentru copii de la Gura Ocniței, secție care nu mai beneficiase de proceduri de renovare sau reabilitare de mai bine de 20 de ani.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

Articolul precedent29 09 – 15 11 2020, circulație închisă pe DN 61, pe raza orașului Găești. Află aici rutele ocolitoare!
Articolul următorCifre în creștere în țară: 1767 noi cazuri de coronavirus și 681 reconfirmări