Acasă Poliția informează! Într-o singură zi, 2700 de persoane legitimate, 192 de societăți comerciale și...

Într-o singură zi, 2700 de persoane legitimate, 192 de societăți comerciale și 126 mijloace de transport verificate

116
0

ACȚIUNI DE VERIFICAREA RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE

În ziua de 30 octombrie 2020, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului, polițiștii dâmbovițeni, împreună cu celelalte structuri teritoriale, au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar și în mijloacele de transport în comun.

Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Au fost legitimate peste 2.700 de persoane si au fost efectuate verificări în 192 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate.

De asemenea, polițiștii au controlat și 126 de mijloace de transport public în comun.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 260 de sancţiuni contravenţionale pentru nepurtarea măștii de protecție și 45 pentru nerespectarea distanțării fizice.

Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică și să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Totodată reamintim cetățenilor că, în conformitate cu Hotărârea Guvernului Nr. 856/2020, în această perioadă este interzisă organizarea evenimentelor private.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor legale.

Articolul precedentAtenție, drum în lucru! Programul lucrărilor la infrastructura rutieră din județ, 2 – 8 noiembrie 2020!
Articolul următor5753 noi cazuri de coronavirus, 2448 reconfirmări, 101 decese, 923 pacienți la ATI