Acasă Afaceri Interacțiunea la distanță cu unitățile fiscale ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală

Interacțiunea la distanță cu unitățile fiscale ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală

85
0

A.N.A.F. prin Ministerul Finanțelor face un pas important pentru dezvoltarea digitalizării și eficientizarea comunicării dintre stat și contribuabili, urmând ca   această schimbare să aducă o serie de beneficii pentru contribuabili, precum:

– evitarea interacțiunii fizice (ghișeu, poștă), comunicarea fiind realizată non-stop, prin intermediul SPV;

– eliminarea timpilor de așteptare, întrucât anumite documente, precum certificatele de atestare fiscală sau cazierul fiscal, se pot obține mult mai repede;

– posibilitatea depunerii mai multor tipuri de cereri on-line, precum și vizualizarea răspunsurilor direct din SPV;

Totodată, începând cu anul 2020 a fost introdus și Serviciul  de Programare on-line care este disponibil pe site-ul www.anaf.ro la rubrica Servicii online, poziția 3 unde contribuabilii se pot programa pentru întâlnirea cu un inspector ANAF , cât și pentru identificarea vizuală on- line în vederea aprobării înregistrării în Spațiul Privat Virtual . Acest serviciu este disponibil și în Spatiul Privat Virtual. De asemenea, în subsecțiunea servicii oferite contribuabililor se actualizează periodic ghidurile curente și alte materiale informative precum și întrebările și răspunsurile  organizate în sesiunile de pe Facebook .

Ministerul Finanțelor urmărește continuu dezvoltarea unui parteneriat corect între A.N.A.F. și contribuabili prin implementarea serviciilor electronice menite a facilita îndeplinirea obligațiilor declarative și de plată ale contribuabililor.

Articolul precedentDe astăzi s-a redeschis circulației pe ambele sensuri pasajul de pe strada Petru Cercel din Târgoviște
Articolul următor618 noi cazuri de Covid-19 în țară, 159 reconfirmări, 61 de decese, 663 pacienți la ATI