Acasă Bacalaureat Inspectoratul Școlar Dâmbovița face față provocărilor aduse de epidemia de coronavirus

Inspectoratul Școlar Dâmbovița face față provocărilor aduse de epidemia de coronavirus

199
0

Inspectoratul Școlar Dâmbovița este pregătit să facă față provocărilor aduse de epidemia de coronavirus și de actuala stare de alertă, în timpul căreia au loc atât activitățile obișnuite de la sfârșitul anului școlar, cât și pregătirile pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Astfel, activitățile de pregătire pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a, care vor începe săptămâna viitoare, se vor desfășura în condițiile stabilite de Ordinul comun al Ministerului Educației și Cercetării (nr.4267/1805.2020) și Ministerului Sănătății (nr. 841/ 19.05.2020), iar unitățile școlare din județul Dâmbovița sunt în grafic cu asigurarea acestor condiții speciale de siguranță, menite să evite răspândirea epidemiei de coronavirus.

După cum ne-a precizat domnul Inspector General Școlar, prof. Sorin Ion, ”Nu avem semnalate la acest moment disfuncționalități, cu excepția asigurării cu personal medical în 16 unități școlare din mediul rural. Fiind atribuția Direcției de Sănătate Publică, am transmis acesteia lista unităților cu probleme.”

Am mai aflat și că numărul de elevi și preșcolari din județul Dâmbovița care nu dispun de instrumentele digitale sau internet s-a diminuat considerabil, și continuă să se diminueze, ca urmare a măsurilor luate de cätre autoritățile publice locale, a unităților școlare și, bineînțeles, de către Inspectoratul Școlar Dâmbovița. Preocuparea pentru asigurarea dreptului la educație a fiecărui elev s-a concretizat în sprijinirea celor care nu puteau participa la lecțiile online din această perioadă, lipsindu-le conexiunea la internet și/sau dispozitivul de acces. De la caz la caz, s-a reușit până acum, achiziționarea de echipamente pentru elevi de către primăriile din 11 localități dâmbovițene, darea în custodie către elevi de către școli a echipamentelor necesare pentru accesarea lecțiilor online, dar și acoperirea necesarului de echipamente prin donații ale Arhiepiscopiei Târgoviștei, Inspectoratului Școlar Dâmbovița, ale unor cadre didactice și ale unor organizații neguvernamentale. De asemenea, la apelul Inițiativei Central Europene au fost depuse deja 5 proiecte de câte 40.000 de euro fiecare, pentru dotarea cu echipamente de comunicare, proiecte care sunt acum în faza de evaluare.

În concluzie, activitățile de pregătire pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, care vor debuta și în unitățile școlare dâmbovițene, marți, 3 iunie 2020, în condițiile speciale pe care le-am descris aici, se vor desfășura fără incidente. Le urăm succes la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat tuturor elevilor care trec anul acesta nu numai prin emoțiile firești ale acestor importante trepte din devenirea lor, cât și prin emoțiile suplimentare ale situației neobișnuite pe care o trăim cu toții acum.

Cu siguranță, TOTUL VA FI BINE!

Articolul precedentÎncă doi dâmbovițeni s-au vindecat de coronavirus
Articolul următorCurs GDPR în sistem de videoconferință