Acasă Afaceri Informații importante pentru absolvenții promoției 2020!

Informații importante pentru absolvenții promoției 2020!

61
0

În atenția absolvenților promoției 2020

Agenția Județeana pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița informează absolvenții promoției 2020 că, în termen de 60 de zile de la absolvire, sunt așteptați să se înregistreze în evidențele instituției pentru a beneficia de toate serviciile puse la dispoziție de agenție în scopul integrării acestora pe piața forței de muncă.

Precizăm că înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilitătilor acordate potrivit Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

Prin absolvent al unei instituții de învățământ se înțelege persoana care a obținut o diplomă sau un certificat de studii, în condițiile legii, în una dintre instituțiile de învățământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condițiile legii.

Elevii care nu au situația școlară încheiată la toate materiile se pot înregistra în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență, data fiind înscrisă în adeverința eliberată de instituția de învățământ.

Astfel, absolvenții instituțiilor de învățământ care se înregistrează în evidențele agențiilor pentru ocuparea forței de muncă în raza cărora își au domiciliul ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, beneficiază de servicii de informare și consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilități financiare, respectiv: Primă de inserție în valoare de 1500 lei.

Absolvenții instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care, în termen de 60 de zile de la absolvire, se înregistrează la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o primă de inserţie egală cu 1500 lei;

De asemenea, în sprijinul absolvenţilor, agenţia acordă subvenţii in valoare de 2250 lei acelor angajatori care încadrează în muncă absolvenţi în interval de 12 luni de la absolvire.

Documentele necesare pentru înregistrare ca persoană aflată în căutarea unui loc de munca au fost transmise către Inspectoratul Școlar Dâmbovița, care a comunicat deja către toate instituțiile de învățământ, informațiile necesare.

Depunerea documentelor se face online, la adresa de e-mail: ajofm@db.anofm.ro

Detalii suplimentare se pot obține la nr. telefon : 0245/615932, precum și de pe site-ul : www.anofm.ro – ajofm dambovita.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița