Acasă Comunicat de presă Încep manifestările „Zilele Județului Dâmbovița”, ediția a III-a!

Încep manifestările „Zilele Județului Dâmbovița”, ediția a III-a!

24
0

Au mai rămas câteva zile până la începerea suitei de manifestări, devenită deja tradiție, „Zilele Județului Dâmbovița”!
De vineri, 31 mai, până joi, 13 iunie 2024, județul nostru va fi, pentru al treilea an consecutiv, gazda unei bogate serii de evenimente cultural – artistice și sportive, organizate în lăcașuri de cultură, și anume majoritatea muzeelor târgoviștene, Biblioteca Județeană I. H. Rădulescu Târgoviște, dar și în amplasamente cu specific sportiv și de agrement, precum Parcul Chindia și Complexul Turistic de Natație din Târgoviște, și, nu în ultimul rând, prestigiosul edificiu Casa-Atelier Gabriel Popescu, din comuna Vulcana-Pandele, și renumitul Ansamblu Brâncovenesc de la Potlogi, element de o valoare inestimabilă al patrimoniului cultural – istoric al Județului Dâmbovița.
Organizat pentru prima dată în anul 2022, momentul aniversar „Zilele Județului Dâmbovița” este unul dintre proiectele președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, ce se materializează, an de an, ca serie de activități care marchează prima atestare documentară a județului nostru ca entitate teritorială. În acest an, se împlinesc 512 ani de când datează primele documente de acest fel.
Zilele Județului Dâmbovița sunt un prilej de a strânge laolaltă cât mai mulți dâmbovițeni, dar și vizitatori din alte zone ale țării, care să se bucure de numărul mare de activități culturale, sportive și de divertisment ce se vor regăsi în programul acestor zile de sărbătoare.
Manifestările, ce se vor întinde pe durata a 8 zile, își propun să le ofere dâmbovițenilor momente agreabile, de divertisment sau de profundă emoție artistică, și, totodată, să le insufle mândria de a aparține acestui județ, de a cunoaște o parte cât mai mare din bogatul patrimoniu istoric, cultural și artistic cu care Județul Dâmbovița se prezintă lumii și, în același timp, pe cât mai mulți dintre dâmbovițenii care, prin talentul și rezultatele muncii lor în diferite domenii de activitate, au contribuit și contribuie permanent la făurirea și consolidarea unui renume al județului nostru atât în țara noastră, cât și dincolo de hotarele României.
Începând de astăzi, toți cei interesați vor putea consulta programul detaliat al suitei aniversare Zilele Județului Dâmbovița pe site-ul Consiliului Județean Dâmbovița, www.cjd.ro .

Pentru a stârni curiozitatea celor care vor dori, astfel, să ia parte la această sărbătoare, menționăm că ei vor putea să se afle, la alegere, fie la Târgul Meșterilor Populari, ce va fi deschis la Curtea Domnească din Târgoviște, vineri, 31 mai 2024, ora 14:00, fie la cele 11 expoziții pe teme literare, de istorie și artă, ce vor fi găzduite de Muzeul Tiparului, Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni, Muzeul de Istorie și Biblioteca Județeană I. H. Rădulescu Târgoviște în perioada 31 mai – 4 iunie, fie la diferite întreceri sportive, dintre care amintim: Campionatul județean de tenis de câmp și Campionatul județean de fotbal „Iubim Dâmbovița”, Turneul de judo „Cupa 1 Iunie” și Crosul „Memorialul Nicolae Guțoiu”, toate aceste manifestări sportive urmând să aibă loc pe 31 mai 2024, Turneul județean de baschet 3 x 3 „Iubim Dâmbovița”; Turneul de Volei de Plajă, Turneul de Baby și Minibaschet și Concursul de lupte de plajătraseu aplicativ „Cupa 1 Iunie”, pe 1 și, respectiv, 2 iunie. Evenimentele sportive se vor desfășura la Târgoviște – la Complexul Turistic de Natație, Sala Clubului Sportiv Școlar, Colegiul Național Ienăchiță Văcărescu și chiar în Piața Tricolorului.

Duminică, 2 iunie, ora 15:00, echipa Consiliului Județean Dâmbovița va întâlni echipa primarilor dâmbovițeni, în cadrul unui meci demonstrativ ce va avea loc la Complexul Turistic de Natație din Târgoviște. Programul Zilelor Județului Dâmbovița va fi bogat și în alte evenimente de divertisment, precum: piese de teatru pentru copii, spectacole de magie și iluzionism, dar și un spectacol prezentare a modei – ce vor avea loc, pe 1 și 2 iunie, la Curtea Domnească din Târgoviște, și paradele de pe 2 iunie – o paradă medievală, tot la Curtea Domnească, și o retroparadă, în cadrul căreia vor putea fi admirate automobile retro pe traseul parcarea Consiliului Județean DâmbovițaMănăstirea Dealu. Dintre evenimentele despre care avem convingerea că vor atrage la Curtea Domnească din Târgoviște mulți iubitori de artă teatrală, dar și de muzică, menționăm spectacolul Atacul de Noapte, ce va avea loc vineri, 31 mai, ora 21:00, și, respectiv, spectacolul Party, organizat zilnic, în perioada 31 mai – 2 iunie, în intervalul orar 12:00 – 22:00. Ca și în anii precedenți, luni, 3 iunie, ora 17:00, la Cinematograful „Independența” din centrul municipiului Târgoviște va avea loc Gala de Excelență a Județului Dâmbovița, eveniment în cadrul căruia președintele Corneliu Ștefan va înmâna premii mai multor personalități care, de-a lungul timpului, au contribuit, prin efortul și rezultatele muncii lor, la dezvoltarea și promovarea comunității dâmbovițene. Marți, 4 iunie 2024, ora 12:00, Palatul Brâncovenesc de la Potlogi va fi, pentru al treilea an, gazda unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean Dâmbovița. Ședința va include și momentul, statornicit în urmă cu 3 ani, al acordării titlului de „Cetățean de Onoare al Județului Dâmbovița” unei personalități dâmbovițene, pentru merite deosebite în slujba comunității. Ședința va fi precedată de inaugurarea, la ora 11:00, a expoziției de pictură și sculptură „Doamne ale artei românești”, și urmată de un recital al sextetului Orchestrei Simfonice Muntenia.
Totodată, marți 4 iunie, ora 16:00, și iubitorii de romanță vor avea prilejul să se integreze în atmosfera de sărbătoare prin posibilitatea de a participa la un moment artistic deosebit – „Romanța celebrează Dâmbovița”, ce va avea loc la Muzeul „Casa Romanței” din municipiul Târgoviște.


Ultimele 3 zile ale ciclului de manifestări aniversare „Zilele Județului Dâmbovița” (11, 12 și 13 iunie) vor transforma zona Ruine din Parcul Chindia Târgoviște într-o uriașă scenă în aer liber, de pe care artiști și formații îndrăgite de publicul român îi vor încânta pe spectatori cu concerte care vor începe, în fiecare seară la ora 19:00: marți, 11 iunie – concertul No Mercy și Boney M. Xperience, miercuri, 12 iunie – concertul Liviu Teodorescu & Band, Andia și Delia și spectacolul DJ Vali Bărbulescu, și joi, 13 iunie – concertul 3 Sud Est și The Motans.
Spectacolul cu lumini laser pe Turnul Chindiei și focurile de artificii de la Curtea Domnească, de joi, 13 iunie, ora 21:00, vor încheia suita de evenimente aniversare din acest an.
„Zilele Județului Dâmbovița” sunt dedicate meleagurilor dâmbovițene și locuitorilor acestora, și intenționează ca toți cei care vor dori să se integreze în atmosfera de bucurie, voie bună și emoție culturală a multitudinii de evenimente programate, să se transforme în beneficiarii de suflet ai aniversării Județului Dâmbovița.

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

Articolul precedentÎți cauți o slujbă? 379 de locuri de muncă sunt azi disponibile în baza de date a AJOFM Dâmbovița!
Articolul următor3,02 % –  rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Dâmbovița în luna aprilie 2024