Acasă Anunț important Încă un pas înainte pentru realizarea drumului expres București – Târgoviște

Încă un pas înainte pentru realizarea drumului expres București – Târgoviște

71
0

Astăzi, 19 decembrie, a fost avizată varianta finală a traseului pe care îl va avea viitorul drum expres București-Târgoviște. Conform unui anunț făcut pe Facebook de către președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, traseul drumului mult așteptat de dâmbovițeni și nu numai va porni din comuna Corbeanca și se va conecta la actuala centură a Municipiului Târgoviște. Lungimea totală a drumului expres va fi de 62 km. Noua cale rutieră va traversa comunele Mogoșoaia și Corbeanca, precum și orașul Buftea, din județul Ilfov și comunele dâmbovițene Crevedia, Niculești, Butimanu, Cojasca, Bilciurești, Cornățelu, Dobra, Băleni, Bucșani, Comișani, Văcărești și Ulmi, după care se va opri în Târgoviște.
După cum a mai precizat președintele CJD, proiectul include realizarea de:
– Poduri în lungime de 2,3 km;
– Două spații de servicii;
– Un centru de întreținere și coordonare;
– 6 noduri rutiere;
– 32 de lucrări de artă;
– 124 km de drumuri de întreținere;
– 250 km de șanturi și rigole.
Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a mai afirmat că, prin realizarea a cestui drum expres „soluție complementară și distinctă a proiectului de modernizare a actualei rute care leagă Târgoviștea de București, județul Dâmbovița va deveni mult mai atractiv pentru investitori, iar timpii de transport, indiferent că vorbim de mărfuri sau persoane, vor fi mult mai rapizi.”

Să sperăm că următoarele etape de realizare a acestui drum expres vor fi parcurse cât mai repede, pentru ca beneficiile acestuia să fie cât mai curând resimțite de transportatori și ceilalți participanți la trafic.

Sursa foto aici.

Articolul precedentMateriale pirotehnice indisponibilizate de polițiști 
Articolul următorPolițiștii sunt la datorie pentru siguranța cetățenilor