Acasă Comunicat de presă În weekendul prilejuit de sărbătoarea Floriilor și a Paștelui Catolic, poliţiştii au...

În weekendul prilejuit de sărbătoarea Floriilor și a Paștelui Catolic, poliţiştii au fost la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică

31
0

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost la datorie în acest sfârșit de săptămână pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de sărbătoarea Floriilor și de Paștele Catolic.

Astfel, în perioada 7-9 aprilie a.c., pentru prevenirea faptelor antisociale și intervenția la evenimente au fost organizate 266 de patrule de siguranţă publică, cele mai multe fiind auto.

Efectivele din teren au acționat pentru siguranța cetățenilor care participă la evenimente sau manifestări religioase ori cultural-artistice și pentru supravegherea și fluidizarea traficului rutier pe principalele artere din județ, îndeosebi pe tronsoanele spre/dinspre staţiunile turistice.

Pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii rutieri au folosit și autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere a traficului și pentru măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.

În cele trei zile, polițiștii au fost solicitați să intervină la 86 de evenimente, 57 dintre acestea fiind sesizate prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Totodată, pentru abaterile constatate, au fost aplicate 716 sancțiuni contravenționale, în valoare de 236.830 de lei, au fost reținute 51 de permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

Din totalul permiselor reținute, 29 au fost pentru depășirea vitezei legale și 4 pentru consumul de alcool.

Forțele de ordine vor continua acțiunile organizate pentru siguranța cetățenilor, fiind permanent la datorie.

Foto: Sebitoriale.ro

Articolul precedentAFIR a publicat Ghidul pentru elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locală prin submăsura 19.1 Sprijin pregătitor
Articolul următorZi sau noapte, pe ei îi chemăm în ajutor! ISU “Basarab I” Dâmboviţa își prezintă raportul săptămânal!