Acasă Epidemie coronavirus În ultimele 24 de ore, 189 dâmbovițeni au fost confirmați cu Covid...

În ultimele 24 de ore, 189 dâmbovițeni au fost confirmați cu Covid 19!

6
0

BULETIN DE PRESĂ 11.11.2020

Situația de astăzi, din județul Dâmbovița,este următoarea:

•     Persoane testate, de la începutul pandemiei: 24.711

•     Persoane confirmate cu COVID-19: 8.205 (189 persoane astăzi)

•     Persoane vindecate, în total: 6.239

•   Persoane decedate de la debutul pandemiei: 262 (ultimele 5 decese: 2 femei cu vârste 75 și 79 de ani și 3 bărbați cu vârste cuprinse între 73 și 92 de ani)

•     Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 2.166

•     Persoane aflate în carantină instituționalizată: 2

•     Persoane aflate în izolare la domiciliu: 1.407

•     Persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital): 288

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, desfășoară acțiuni atât pentru informarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor cât și pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă.

Echipajele ISU „Basarab l” Dâmbovița și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița sunt solicitate în continuare pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu Covid-19 la unitățile spitalicești precum și pentru prelevarea de probe biologice la domiciliu, în conformitate cu legislația în vigoare.

Au fost executate 19 misiuni de către personalul ISU „Basarab I” Dâmbovița pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din județ, 17 misiuni de decontaminare a tehnicii și alte 8 misiuni asociate contextului actual. De asemenea, personalul SAJ Dâmbovița a desfășurat 54 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din judet și 18 misiuni privind recoltarea/transportul de probe biologice.

În conformitate cu prevederile H.G. 856/2020, zilnic este calculată rata incidenței cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale din județ iar în cadrul CJSU Dâmbovița, se constată depășirea peste 1,5 cazuri/1000 locuitori, respective peste 3 cazuri/1000 locuitori, în vederea instituirii de măsuri specifice intervalelor de referință.

Astăzi, a fost emisă HOTĂRÂREA CJSU Dâmbovița nr. 88/11.11.2020 privind constatarea ratelor de incidenţă cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în unele unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Dâmboviţa.

Toate hotărârile pot fi consultate pe site-ul Instituției Prefectului-județul Dâmbovița, secțiunea Activități-Situații de urgență.

Vă rugăm să respectați, în continuare, cu strictețe și responsabilitate măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială!

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA