Acasă Poliția informează! Ieri seară polițiștii dâmbovițeni au aplicat peste 400 de sancțiuni în urma...

Ieri seară polițiștii dâmbovițeni au aplicat peste 400 de sancțiuni în urma unei ample razii în Târgoviște și în județ

70
0

Peste 400 de sancțiuni aplicate, 10 infracțiuni la regimul rutier constatate, 16 permise de conducere reținute și 21 certificate de înmatriculare retrase sunt câteva dintre rezultatele obținute de polițiști în urma unei razii organizate în cursul serii de 25 februarie a.c.

În cursul serii de 25 februarie a.c., peste 200 de polițiști de la ordine publică, rutieră, investigații criminale, structura de arme, explozivi și substanțe periculoase, investigarea criminalității economice și criminalistică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au participat la o razie, organizată pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură contravențională și penală, reducerea riscului rutier, precum și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în județ.

În cadrul activităților din teren, polițiștii au constatat 10 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și au aplicat 486 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 108.120 de lei.

Cele mai multe sancțiuni contravenționale, 454, au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G 195/2002.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 16 permise de conducere și au retras 21 de certificate de înmatriculare.

În cadrul raziei, polițiștii au fost sprijiniți de efective de jandarmi și de luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe strada Cpt. Tudorică Popescu din Târgoviște, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul nu posedă permis de conducere.

Acesta a fost supus și testării privind consumul unor substanțe psihoactive, cel în cauză prezentând un rezultat pozitiv.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Totodată, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au efectuat semnal pentru oprirea unui autoturism, pe raza municipiului, conducătorul auto continuându-și deplasarea.

Ulterior, autoturismul a fost depistat, iar la volanul acestuia a fost identificată de o femeie de 20 de ani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că aceasta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât exista suspiciunea consumului unor substanțe psihoactive, în urma testării efectuate, femeia a prezentat un rezultat pozitiv, fiind condusă la spital pentru recoltarea de probe biologice.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În plus, pe drumul județean 710A, din municipiul Moreni, polițiștii au surprins un bărbat de 27 de ani, din Iedera, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului.
În urma testării efectuate, bărbatul a prezentat un rezultat cu o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

De asemenea, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Pucioasa au oprit pentru control, pe DJ 712B, pe raza localității Vulcana Pandele, o autoutilitară condusă de un bărbat de 41 de ani din Vulcana Băi.

Întrucât emana halenă alcoolice, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în această situație, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

De asemenea, pe drumul național 71, în localitatea Moroeni, polițiștii au depistat un șofer, de 19 ani, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența unor substanțe psihoactive.

Alți doi conducători auto au fost surprinși de polițiști în timp ce ar fi condus autoturisme, pe raza orașului Răcari și localității Ionești, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Aceștia, în urma testării cu aparatul etilotest, au prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astfel, în toate cele trei cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Totodată, pe raza satului Ciocănești, pe DJ 711A, polițiștii au surprins un bărbat, de 26 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Articolul precedentAtenție, drum în lucru! Programul lucrărilor la infrastructura rutieră din Dâmbovița, 27 februarie – 3 martie 2023
Articolul următor10 elevi ai şcolilor militare, în practică la Jandarmeria Dâmboviţa