Acasă Epidemie coronavirus Ieri erau 751 de persoane în izolare la domiciliu, azi sunt 1112!

Ieri erau 751 de persoane în izolare la domiciliu, azi sunt 1112!

262
0

Dragi cititori, redăm mai jos, așa cum am făcut-o în fiecare zi, Buletinul de presă oficial de astăzi, 19 mai 2020, primit de la Centrul Județean de Comunicare și Informare Publică al Județului Dâmbovița, cu precizarea că, pentru o reală informare a dumneavoastră, am cerut numeroase informații suplimentare privind focarul de coronavirus de la Arctic Găești, care, de la 2 persoane, ajunsese la 66, dar despre care nu ni se mai spune nimic. Pentru că nu vrem să scriem din auzite, mai ales că ce auzim de prin județ contrazice viziunea senină și nepăsătoare a autorităților, am cerut în mod repetat instituțiilor cu răspundere informații detaliate și am fost ignorați sau refuzați de către autorități, chiar jigniți de așa ziși ”ziariști”, cu un limbaj de mahala, pe un grup oficial de Whatsapp. Administratorul grupului nu și-a făcut datoria de a interveni, așa că jignirile au rămas acolo, promovând, parcă, în numele unei instituții publice, ura, intoleranța, dar și ceva care nu se mai vindecă, pe care unii mai radicali ar numi-o, poate, prostie pură. Pentru noi nu contează atât aceste derapaje de limbaj încurajate de la nivelul cel mai înalt al județului, cât lipsa informațiilor detaliate despre ce se întâmplă în județul nostru cu răspândirea din ultimele zile a epidemiei de coronavirus. Citiți datele de mai jos și veți remarca o creștere de la 751 de persoane în izolare la domiciliu, la 1112, în 24 de ore. Sperăm ca lucrurile să nu scape de sub control, dacă există acest control, și ca sănătatea dâmbovițenilor să fie pentru autorități prioritatea numărul 1!

BULETIN DE PRESĂ – din data de 19.05.2020

La data de 18.05.2020, peste 240 de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean  Dâmbovița au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi si polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel, au fost executate peste 150 de misiuni specifice, totodată, fiind efectuate și 805 verificări ale persoanelor aflate în izolare la domiciliu.

Obiectivul tuturor este siguranța cetățeanului.

În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii și jandarmii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Astăzi, 19.05.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu: 1.112 persoane asimptomatice
  • se află în carantină instituționalizată : 158 persoane
  • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 238 persoane
  • persoane vindecate : 76
  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 11.

În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (4 misiuni) și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița (7 misiuni) pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport.

Multumim tuturor celor care au înțeles că numai  împreună vom reuși să depășim această perioadă!

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Articolul precedentCauți un loc de muncă? 222 de posturi disponibile în Dâmbovița!
Articolul următorPreședintele României, Klaus Iohannis – apel la responsabilitate