Acasă Epidemie coronavirus Guvernul a decis prelungirea stării de alertă cu 30 de zile!

Guvernul a decis prelungirea stării de alertă cu 30 de zile!

218
0

Pentru că astăzi este ultima zi în care se aplică prevederile Hotărârii Guvernului României din 18 mai 2020, privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID, ieri, 16 iunie 2020, Guvernul a adoptat o nouă Hotărâre care prelungește starea de alertă cu încă 30 de zile, dar aduce și o serie de noutăți în privința măsurilor restrictive de până acum. Astfel, se menține obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiile publice închise, spații comerciale, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun, se vor permite din nou cursele aeriene spre și dinspre țările pentru care nu se mai aplică măsura carantinării sau izolării la domiciliu și vor fi permise, în anumite condiții slujbele din interiorul bisericilor.

Hotărârea a fost publicată ieri în Monitorul Oficial și a fost prezentată și Parlamentului României. O puteți citi integral aici, dar vă prezentăm, pe scurt, principalele prevederi anunțate ieri, într-o întâlnire cu presa, de către ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

 • Grădinițele, creșele și after-school-urile își reiau activitatea pe parcursul verii.
 • Se reia activitatea în sălile de fitness, în condiții de distanțare și igienă.
 • Se reia activitatea în mall-uri, ca spații de vânzare.
 • Se reiau slujbele în interiorul bisericii. Numărul persoanelor aflate în lăcașurile de cult se va stabili în funcție de suprafață. Se va ține cont de distanțarea fizică și se păstrează obligativitatea purtării măștilor tot ce înseamnă sport în aer liber – trebuie respectate regulile.
 • Evenimentele private în interior pot fi organizate cu maxim 20 de persoane, întâlniri private afară – cu maxim 50 de persoane.
 • Nu vor mai putea fi făcute achiziții directe în perioada stării de alertă.
 • Ce nu se relaxează acum se va relaxa în perioada următoare.
 • Dacă se respectă măsurile de igienă șansa să relaxăm măsurile restricționate acum este mai mare.
 • Dacă o să cădem victime dezinformării că virusul nu există, riscul e să ne trezim cu probleme mult mai serioase.
 • Suntem într-un moment în care putem gestiona cazurile noi.
 • Depinde doar de populație cum respectă măsurile de igienă și normele și măsurile impuse de autorități.

Respectați oricum măsurile de protecție împotriva răspândirii epidemiei de coronavirus, pentru că este în interesul dumneavoastră!

TOTUL VA FI BINE!

Articolul precedentEvaluarea Națională continuă cu proba scrisă de Matematică!
Articolul următorANAF recomandă depunerea Declarației unice online!