Acasă Bacalaureat Franța anulează examenul scris de Bacalaureat

Franța anulează examenul scris de Bacalaureat

80
1

Examenul scris de Bacalaureat din Franța, țară ce se confruntă cu pandemia de coronavirus la un nivel mult mai grav decât România, va fi anulat anul acesta, potrivit unui anunț al ministrului francez al Educației, citat de France Presse. Această decizie a fost luată după o largă consultare cu partenerii sociali, federațiile părinților elevilor, delegații naționali și academici ai elevilor de liceu, concluzia fiind că autoritățile franceze nu pot garanta siguranța și sănătatea participanților la o testare tradițională, în sălile de examen. Toate testele diplomei naționale a brevetului și bacalaureatul general, tehnologic și profesional vor fi validate în baza notelor obținute în timpul anului școlar. Numai testul oral al bacalaureatului francez va fi menținut, considerându-se că acesta poate fi dat. Este o premieră absolută de la înființarea examenului de Bacalaureat, în 1808, sub Napoleon Bonaparte. Chiar și obținută în acest mod, diploma de Bacalaureat va da drepturile depline absolvenților francezi de liceu, printre care și să se înscrie la facultate.

Rămâne de văzut dacă soluția adoptată de Franța va fi îmbrățișată și de Guvernul României, tranșându-se disputele acerbe din ultimele săptămâni referitoare la posibilitatea înghețării anului școlar sau a programării examenului de Bacalaureat în toamnă.

1 COMENTARIU

  1. Nice post. I learn something harder on distinct blogs everyday. Most commonly it is stimulating to learn content from other writers and exercise a specific thing from their store. I’d choose to use some while using content in my weblog whether you don’t mind. Natually I’ll supply you with a link in your internet blog. Thank you for sharing.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here