Acasă Comunicat de presă Formare și Educație în Salvare și Prim Ajutor la Școlile din Vulcana...

Formare și Educație în Salvare și Prim Ajutor la Școlile din Vulcana Băi

61
0

🧑‍🚒 Recent, în cadrul Școlii Gimnaziale „Ion Mareș” și a Școlii Gimnaziale „Vlad Țepeș” din localitatea Vulcana Băi, a avut loc o activitate educațională deosebit de importantă, axată pe formarea abilităților de prim ajutor. Acest eveniment a fost dedicat instruirii cadrelor didactice și elevilor în privința tehnicilor esențiale de salvare.

👩‍🏫 🧑‍🚒 Sub îndrumarea unui instructor de formare de la Centrul de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență, aparținând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al județului Dâmbovița, și a unei voluntare entuziaste în programul Salvatori din Pasiune, participanții au învățat despre acordarea primului ajutor în situații critice. Printre subiectele abordate s-au numărat acordarea primului ajutor în caz de obstrucție a căilor aeriene, tehnicile de resuscitare cardio-pulmonară și utilizarea defibrilatoarelor semiautomate externe. De asemenea, s-a pus un accent deosebit pe procesul de apelare a numărului unic de urgență 112, un aspect crucial în gestionarea situațiilor de urgență.

👨‍🎓 Această inițiativă a adunat 7 cadre didactice și 92 de elevi, demonstrând un interes crescut din partea comunității școlare pentru competențele de prim ajutor. Prezența șefului poliției locale din Vulcana Băi, implicat activ în rolul de voluntar, a subliniat și mai mult importanța colaborării între diferitele autorități și instituții în promovarea siguranței și sănătății publice.

🤝 Activitatea s-a dovedit a fi nu doar un exercițiu educațional valoros, ci și o oportunitate de a întări legăturile comunității și de a promova o cultură a responsabilității și pregătirii în fața situațiilor neprevăzute. Este o dovadă clară a angajamentului nostru comun de a construi o societate mai sigură și mai bine pregătită.

Articolul precedentÎn zilele de 22 și 23 noiembrie la Complexul Turistic de Natație Târgoviște se desfășoară ediția anuală a Campionatului Național de Înot al Ministerului Afacerilor Interne
Articolul următorActivitate inedită de teatru forum la Aninoasa, pe 25 noiembrie, pentru marcarea Zilei internaționale de eliminare a violenței asupra femeilor