Acasă Centrul Județean de Cultură Dâmbovița Festivalul Concurs Național ’’Ileana Sărăroiu’’ a ajuns la a VIII-a ediție

Festivalul Concurs Național ’’Ileana Sărăroiu’’ a ajuns la a VIII-a ediție

29
0

Ileana Sărăroiu, născută Elena Sărăroiu (n. 25 septembrie 1936, Valea Voievozilor, Dâmbovița — d. 13 mai 1979, Unirea, Călărași) a îmbrățișat publicul de pretutindeni cu talentul ei, prin versuri a mângâiat fiecare inimă și a iubit muzica atât de tare încât i-a dedicat întreaga viață. Numită și ’’crizantema de aur’’ a muzicii românești s-a remarcat prin vocea excepțională și personalitatea uluitoare. Aceste valori au ajutat-o să se exprime prin cântec, într-un mod unic, abordând genuri muzicale diferite: romanțe, muzică populară, ușoară sau muzică de petrecere. În memoria îndrăgitei artiste de muzică populară, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură, organizează în perioada 20-21 noiembrie 2021, cea de a VIII-a ediție a Festivalului Concurs Național ’’Ileana Sărăroiu’’. Evenimentul, devenit unul cu tradiție, își propune să descopere persoane talentate, iubitoare de muzică și dornice de a duce folclorul românesc pe cele mai înalte culmi ale succesului.

Prima parte a prestigiosului eveniment va debuta pe 20 noiembrie cu proba de concurs și se va încheia cu recitalurile interpreților de renume ai muzicii populare românești: Simona Dinescu, Cornelia Ciobanu, George Rotaru și ale Ansamblului Folcloric ,,Flori Dâmbovițene’’.

Gala decernării premiilor Festivalului Concurs Național ’’Ileana Sărăroiu’’ va avea loc pe 21 noiembrie și va culmina cu un concert extraordinar susținut de: Doinița și Ionuț Dolănescu, Gheorghe Turda, Rodica Mitran, Taraful Târgoveții de Odinioară și Grupul Voinicii de la Școala Populară de Arte Târgoviște. Acompaniamentul va fi asigurat de către Orchestra Populară Chindia, condusă de maestrul Ionuț Dumitrescu. Atât concursul, cât și gala festivalului se vor organiza la Clubul Studenților Târgoviște începând cu ora 17:00. Juriul este compus din personalități marcante ale vieţii culturale şi artistice, președinte-prof. univ. dr. Eugen Petre Sandu și membrii: prof. dr. Maria Tănase Marin, Ileana Vieru, Gheorghe Turda, Teodor Isaru și Florin Badea. Pentru o participare mai valoroasă în cadrul festivalului va avea loc o preselecție a concurenților. Vineri, 12 noiembrie, rezultatele preselecției vor fi anunțate prin afișarea pe site-ul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița www.cjcd.ro, pe paginile de Facebook https://www.facebook.com/InstitutieDeCultura/  și instagram culturadambovita. 

Evenimentul se desfășoară în conformitate cu măsurile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de SARS-CoV-2.

Compartimentul Comunicare al Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa