Acasă Afaceri Fermierii pot depune la APIA Dâmbovița în luna decembrie cererile pentru reducerea...

Fermierii pot depune la APIA Dâmbovița în luna decembrie cererile pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură

31
0

Comunicat de presă

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează potențialii beneficiari că în cursul lunii decembrie 2021 se depun Cererile de acord pentru finanţare în cadrul schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Cererea de acord pentru finanţare se depune anual, pentru fiecare an calendaristic din perioada de aplicare a schemei de ajutor de stat reglementată prin Hotărârea Guvernului nr.1174/2014.

În conformitate cu prevederile OMADR 263/2017, cererea de acord pentru finanțare se poate depune și în timpul anului 2022, cu menționarea expresă a perioadei pentru care se solicită acordul de finanțare.

Cantitățile de motorină se determină începând cu perioada următoare lunii în care se depune cererea până la sfârșitul anului. Ca formulă de calcul a cantității de motorină determinată se folosește înmulțirea lunilor rămase până la finele anului, începând cu luna următoare depunerii acordului, cu consumul rezultat în urma raportului dintre consumul normat și numărul total de luni ale anului.

Raportat la anul 2021, in județul Dâmbovița sunt peste 450 de fermieri care pot solicita ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură. 

DIRECTOR EXECUTIV,

Corina  Gârleanu

Foto: www.pixabay.com