Acasă Asociația Be You Evenimentul de multiplicare Saynophobia: Un pas important în lupta împotriva xenofobiei și...

Evenimentul de multiplicare Saynophobia: Un pas important în lupta împotriva xenofobiei și a bullyingului în comunitate

32
0

Evenimentul de multiplicare a proiectului Erasmus+ KA2 ”SayNoPhobia”, desfășurat recent în Dâmbovița, a reprezentat o reuniune emblematică care a adus împreună o varietate de participanți, printre care tineri, lucrători de tineret, cadre didactice, elevi, studenți și invitați speciali de la diverse instituții cheie din zonă. Printre acestea s-au numărat Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița, Primăria Aninoasa, Școala Gimnazială Aninoasa, Colegiul Național Constantin Carabella, Colegiul Național Pedagogic Constantin Cantacuzino, Seminarul Teologic Ortodox Sf. Ioan Gură de Aur și Consiliul Județean al Elevilor Dâmbovița.

Începutul evenimentului a fost marcat de prezentarea proiectului SayNoPhobia, evidențiindu-se produsele intelectuale elaborate în cadrul acestuia. Printre aceste produse s-au numărat Booklet-ul cu bune practici, Metodologia pentru realizarea teatrului forum împotriva xenofobiei, Guidebook-ul și Platforma e-learning. Participanții au fost implicați activ într-o discuție aplicată despre fenomenul de xenofobie și bullying, împărtășind experiențe personale și situații de conflict.

O parte crucială a evenimentului a fost dedicată discuțiilor despre eficacitatea teatrului forum în combaterea atitudinilor xenofobe și a bullyingului, unde metodologia dezvoltată în cadrul proiectului a fost prezentată în detaliu, alături de activitățile desfășurate în acest sens.

Momentul a fost îmbogățit de prezența și intervențiile vorbitorilor invitați. Irina Roxana Grigorescu de la Școala Gimnazială Aninoasa a împărtășit impresii și experiențe din cadrul activităților desfășurate cu tinerii, evidențiind impactul pozitiv al teatrului forum. Vladut Niculae, reprezentant al Primăriei Comunei Aninoasa, a subliniat provocările și acțiunile de prevenire a bullyingului la nivel local, iar Victor Bucuroiu de la Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a adus în discuție intervențiile și activitățile non-formale în combaterea xenofobiei și a bullyingului. De asemenea, Simina Stanciu și Cioroba Stefan Adrian de la Consiliul Județean al Elevilor Dâmbovița au dezbătut fenomenul de bullying în școli și necesitatea sprijinului din partea comunității și a ONG-urilor.

Evenimentul a fost caracterizat de un schimb intens de idei și soluții, iar intervențiile deschise ale tinerilor participanți și ale doamnelor profesoare Manina Leasu, Sorina Marinescu și Minodora Prodan au adus o contribuție extrem de valoroasă. Concluziile au subliniat cu fermitate importanța parteneriatelor cros-sectoriale în lupta pe termen lung împotriva xenofobiei și bullyingului.

Evenimentul s-a încheiat, însă spiritul său inovativ continuă cu stabilirea primelor parteneriate care au în vedere acțiuni și inițiative în lupta împotriva discriminării și a bullyingului în comunitate.

Pentru mai multe informații și detalii despre proiect, vă rugăm să accesați pagina https://saynophobia.edukopro.com .

Articolul precedentActivități informativ-preventive dedicate preșcolarilor
Articolul următorÎți cauți un job? 232 de locuri de muncă sunt azi disponibile în baza de date a AJOFM Dâmbovița!