Acasă Epidemie coronavirus Epidemia de coronavirus nu a fost învinsă: 6 cazuri noi în județ!

Epidemia de coronavirus nu a fost învinsă: 6 cazuri noi în județ!

194
0

BULETIN DE PRESĂ – 05.06.2020

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ultimele 24 de ore, 296 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și 123 de polițiști locali au desfășurat pe raza județului Dâmbovița misiuni specifice, fiind efectuate 1.783 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu. O persoană a fost sancționată contraventional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform prevederilor  Legii nr.55/2020 privind unele măsuri de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu. Aceasta a fost introdusa într-un centru de carantină pentru 14 zile.

Astăzi, 05.06.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu:1.839 persoane asimptomatice
  • se află în carantină instituționalizată: 16 persoane
  • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 305 persoane
  • persoane vindecate : 133
  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 12.

În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (8 misiuni) și ai Serviciului de Ambulanta Județean Dâmbovița (8 misiuni) privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, DSP Dâmbovița a executat 3 misiuni specifice privind transportul probelor biologice.

Facem, în continuare, un apel către cetățenii județului Dâmbovița, de a manifesta responsabilitate cu privire la măsurile de igienă și de distanțare socială! Dacă vă aflați în autoizolare, respectați cu strictețe recomandările autorităților, NU părăsiți sub nicio formă domiciliul pe perioada celor 14 zile, NU primiți vizitatori și NU intrați în contact apropiat cu eventualele persoane care vă furnizează alimente sau produse.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Articolul precedentAtenție, șoferi! Se redeschide drumul județean 713!
Articolul următorConducerea CJD, vizită de lucru în mai multe zone ale județului